Wianek z indyka i żurawiny
Wieniec z indyka i żurawiny to dodatek na 8 osób. Jedna porcja zawiera 420 kalorii, 12 g białka i 29 g tłuszczu. Za 1,46 USD za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut. Udaj się do sklepu i kup seler, bułki z półksiężycem, żurawinę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 5 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 29% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Podobne przepisy obejmują wieniec z indyka w kształcie półksiężyca, wianek z ciasta francuskiego z żurawiną i brie oraz wiatraczki i wianek z żurawiną i pomarańczą pistacjową.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Ciasto w kształcie półksiężyca podziel na 16 trójkątów.
Ułóż 8 trójkątów ciasta na dużej blaszce do pieczenia, układając je w okrąg tak, aby szerokie końce znajdowały się razem pośrodku. Ściśnij rogi szerokich końców, aby połączyć się z okręgiem.
Umieść nowy trójkąt ciasta obok istniejącego, ostrym końcem skierowanym do środka. Zsuń dwa trójkąty razem, aby utworzyć płatek w kształcie prostokąta. Powtórz tę czynność z pozostałymi 7 trójkątami, aby utworzyć 8 prostokątnych płatków ciasta w okręgu.
W misce wymieszaj majonez, musztardę Dijon i czarny pieprz.
W osobnej misce lekko wymieszaj ugotowanego indyka, seler, pietruszkę, żurawinę i ser szwajcarski. Mieszaj mieszaninę majonezu z mieszanką indyka, aż dobrze się połączy.
Nabierz około 1/2 szklanki mieszanki z indyka i umieść ją na dnie prostokąta ciasta w kierunku środka.
Złóż prostokąt ciasta nad nadzieniem od góry do środka i ściśnij górny koniec w dół, aby zamknąć nadzienie w kawałku ciasta w kształcie pierścienia. Powtórzyć z pozostałym nadzieniem.
Posmaruj wianek roztrzepanym jajkiem.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż nadzienie będzie gorące, a ciasto w kształcie półksiężyca będzie złotobrązowe, od 25 do 30 minut.