Wermiszel w oleju Chili, sosie sojowym i occie
Wermiszel w oleju Chili, sos sojowy i ocet może być tylko sos, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 293 kalorie, 3G białka, oraz 14g tłuszczu. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać cukier, sól, do 2 tablesoons tahini, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Brooklyn Chili Burgers z dymnym sosem Barbecue z olejem i octem Slaw, Makaron Z Sosem Sojowym, oraz Szparagi sezamowe z sosem sojowo-czosnkowym Aioli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś garnek wody do wrzenia. Jeśli używasz wermiszeli fasoli mung: dodaj wermiszel do wrzącej wody i usuń garnek z ognia. Moczyć, aż zmiękną, ale nie są papkowate, 3 do 5 minut.
Osusz wermiszel i spłucz pod zimną bieżącą wodą. Odstawić. Jeśli używasz wermiszel ze słodkich ziemniaków: ugotuj wermiszel we wrzącej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu, około 7 do 15 minut w zależności od szerokości makaronu.
Osusz wermiszel i spłucz pod zimną bieżącą wodą. Odstawić.
W międzyczasie połącz olej chili, sos sojowy, ocet chinkiang, cukier, sól i tahini w dużej misce i ubijaj, aż stanie się jednorodny.
Dodać makaron i wrzucić do herbu. Top z posiekanymi orzeszkami ziemnymi, szalotki,i kolendry. Jeśli podawany jest na zimno, makaron z fasolą mung może być wykonany z godzinnym wyprzedzeniem i schłodzony.
Podawane na gorąco lub na zimno, słodkie makaron ziemniaczany może być podawany dzień wcześniej i schłodzone, dopóki nie będziesz gotowy do jedzenia. Podawać na gorąco: podgrzać makaron w rondlu na średnim ogniu po ich ubraniu, dodając płyn w razie potrzeby, aby zapobiec wysuszeniu lub przypaleniu sosu.