Wegetariańska Nadziewana Czerwona Papryka
Wegetariańska nadziewana czerwona papryka może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji przystawek. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 368 kalorii, 15g białka, oraz 18g tłuszczu. Na 2,46 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz cebulę w średniej kostce, wykałaczki, cukinię w małej kostce i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest przyniesiony przez Chow. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 75%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Wegetariańska Nadziewana Czerwona Papryka, Wegetariańska Grillowana Meksykańska Nadziewana Papryka, oraz Wegetariańska papryka nadziewana ze świeżym sosem pomidorowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić średni rondel obficie osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.W międzyczasie rozgrzać odmierzony olej w dużym rondlu na średnim ogniu, aż się połyśnie.
Dodać cebulę i czosnek, doprawić solą i pieprzem, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie zmiękać, o 5 protokół.Zwiększyć ogień do średniej wysokości, dodać cukinię i doprawić solą i pieprzem. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane w niektórych miejscach i jeszcze chrupiące-przetargu, o 2 do 3 protokół.
Dodaj pastę pomidorową, wymieszaj, aby połączyć i gotuj, aż surowy smak się ugotuje, około 1 minuty.
Zdjąć patelnię z ognia i odstawić.Gdy woda się zagotuje, dodać kuskus i gotować aż al dente, o 5 do 6 protokół.
Odcedzić w sitku o drobnej siatce, a następnie spłukać pod zimną wodą do ostygnięcia. Wstrząsnąć nadmiar wody i niech kuskus spuścić w sitku w zlewie podczas przygotowywania papryki, co najmniej 10 protokół.Użyj noża do parowania, aby wyciąć szerokie koło wokół każdej łodygi papryki (jak podczas rzeźbienia jack-o' - lantern), więc skończysz z czapką, którą można wymienić po nadziewaniu papryki; uważaj, aby nie przebić lub zgrać papryki.
Usunąć i wyrzucić wszelkie nasiona i membrany z nasadki i z wnętrza.
Posmarować wnętrze papryki olejem i obficie doprawić solą i pieprzem.
Przełożyć odsączony kuskus do dużej miski; dodać zarezerwowaną mieszankę cebula-cukinia, sery i bazylia; i wymieszać, aby połączyć. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby.Równomiernie podzielić nadzienie między papryki. Wymień nasadki i wciśnij każdą nasadkę do wypełnienia. Przebić 3 wykałaczki przez każdą czapkę i z boku pieprzu, aby zabezpieczyć czapki na grillu. Odstawić, aż będzie gotowy do grillowania. (Jeśli farsz papryki więcej niż 30 minut przed grillowaniem, przykryć i przechowywać w lodówce do 4 godzin.
Niech papryki siedzieć w temperaturze pokojowej przez co najmniej 30 minut przed grillowaniem tak, że gotować szybciej i bardziej równomiernie.)
Podgrzać grill węglowy lub gazowy do medium (około 177° do 450 ° F).
Umieścić nadziewane papryki na ich stronach i zamknąć grill.
Zwijaj każdą paprykę ćwierć obrotu co 7 minut, aby ugotować wszystkie cztery strony. Papryka jest gotowa, gdy nadzienie jest gorące, skórki są dobrze zwęglone, a miąższ jest miękki w dotyku, około 30 minut całkowitego czasu grillowania.
Paprykę wyjąć na półmisek, ostudzić na 5 minut i wyjąć wykałaczki. Jeśli służy jako dodatek, pokroić paprykę na pół pionowo.