Wegańska francuska zupa cebulowa to Wegetariańskie zupa. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 206 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.58 za porcję. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis od Go Dairy Free ma 512 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz tymianek, cebulę, liście laurowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Le Cafe Ile St. Louis zupa cebulowa Gratinee – to nowe podejście do klasycznej francuskiej zupy cebulowej, Francuska zupa cebulowa zapiekana Francuska Pizza chlebowa i sałatka z Dijon Vinaigrette, oraz Crockpot francuska zupa cebulowa z serowym tostem francuskim.
Instrukcje
1
Umieść oliwę w dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodaj cebulę, sól i pieprz i gotuj przez 5 minut, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3
Dodaj wino i ocet i gotuj przez 10 minut, często mieszając i dodając małe ilości bulionu warzywnego, jeśli to konieczne, aby zapobiec przywieraniu.Obniżyć ogień do średniego, dodać bulion warzywny i zioła do garnka i gotować przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając.W międzyczasie przygotuj grzanki: Ustaw piekarnik na pieczenie i olej blachę do pieczenia. Pokrój bagietkę na 1/2-calowe plastry i umieść na przygotowanej blasze do pieczenia. Podlewamy oliwą z oliwek i posypujemy solą i pieprzem. Dusić przez 5 minut, lub do momentu, gdy chleb jest crispy.To podawać, usunąć liście laurowe i gałązki tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Pietruszka Drobno Posiekana Do Dekoracji
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Bagietka
Grzanki
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Wlać zupę do misek bezpiecznych dla piekarnika, dodać kawałek bagietki, i posypać górę wegańskim serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Wegański
Bagietka
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
Posiekana Cebula (2 Cebule)
5
Miejsce pod brojlerem, aż ser topi się, o 5 protokół. Jeśli nie masz miski bezpieczne dla piekarnika, po prostu top z serem przed podaniem.