Warzywne Curry Kuskus
Przepis warzywa Curry kuskus może zaspokoić indyjskie pragnienie w okolicy 45 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 252 kalorie. Na 1,22 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 16 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka oleju roślinnego, mielonej kurkumy, papryki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 87%. Podobne przepisy to Curry warzywne z kuskusem, Kurczak I Warzywa Curry Kuskus, oraz Curry warzywne wolno gotowane z kuskusem.
Instrukcje
Umieścić olej roślinny w rondlu na średnim ogniu, i gotować i mieszać cebulę, por, seler, czerwona papryka, i czosnek, aż cebula jest przezroczysta, o 5 protokół.
Wlać bulion z kurczaka, doprowadzić do wrzenia i wymieszać z marchewką, pomidorami, kuskusem, rodzynkami i porzeczkami. Przyprawić Curry, kurkumą, solą i czarnym pieprzem; doprowadzić mieszaninę z powrotem do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć patelnię i pozostawić do gotowania przez 5 protokół.
Odstawić kuskus na 5 minut i puch widelcem.
Posypać pokrojonymi migdałami.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 24 dolarów.
![Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc]()
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Podobnie jak Transport na wiosenną łąkę, to urocze wino wyświetla kuszące aromaty rumianku, werbeny cytrynowej, tymianku i pikantnych cytrusów. Na długim, orzeźwiającym podniebieniu, doskonała naturalna kwasowość i wilgotna mineralność żwiru wprowadzają piękną energię do wina, przenosząc smaki zielonego jabłka i gruszki Anjou do jasnego, skoncentrowanego wykończenia.