Warstwowy sernik mokka
Warstwowy sernik mokka może być właśnie tym deserem, którego szukasz. Ten przepis jest dla 16 osób. Jedna porcja zawiera 613 kalorii , 9 g białka i 39 g tłuszczu . Za 2 dolary za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pełen smaku i sycący. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 25 minut . Ten przepis z Taste of Home wymaga wody, półsłodkich kawałków czekolady, mąki i mielonego cynamonu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje raczej słabą ocenę Spoonacular wynoszącą 25% . Wypróbuj Warstwowy dip z awokado , Warstwowy pieczony bakłażan po parmeńsku i Warstwowa sałatka z kurczakiem z kuskusem, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Połóż natłuszczoną formę o średnicy 23 cm na podwójnej warstwie folii aluminiowej (ok. 45 cm kwadratu). Dokładnie owiń formę folią.
W małej misce wymieszaj okruchy ciasteczek z masłem; dociśnij do dna przygotowanej formy. W drugiej misce wymieszaj granulki kawy, gorącą wodę i cynamon; odstaw.
W dużej misce ubij serek śmietankowy, cukier, mąkę i wanilię do uzyskania gładkiej masy.
Dodaj jajka i ubijaj na niskich obrotach, aż się połączą.
Podziel ciasto na pół. Wmieszaj roztopioną czekoladę do jednej porcji i wylej na spód. Wmieszaj mieszankę kawową do pozostałego ciasta i wylej na warstwę czekoladową.
Umieść formę z wyjmowanym dnem w dużej blasze do pieczenia i wlej do większej blaszki około 2,5 cm gorącej wody.
Piecz w temperaturze 325° przez 60–65 minut lub do momentu, aż środek będzie lekko ścięty, a wierzch matowy.
Wyjmij tortownicę z kąpieli wodnej; zdejmij folię. Ostudź sernik na kratce przez 10 minut; oddziel boki od foremki nożem. Studź jeszcze godzinę. Schłodź przez noc w lodówce.
Zdejmij rant z patelni. Aby przygotować polewę, rozpuść w mikrofalówce kawałki czekolady i masło; mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Rozsmaruj na serniku. Opcjonalnie posyp ziarnami kawy.