Warstwowa Zapiekanka Ziemniaczana Z Wołowiny
Warstwowa Zapiekanka ziemniaczana wymaga około 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Za 2,04 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 568 kalorii, 48g białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Ten przepis z Taste of Home wymaga mąki, ostrego sera cheddar, soli i płatków pietruszki. Sprawdza się jako niedrogie danie główne. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 67%. Ten wynik jest solidny. Warstwowa zapiekanka z wołowiny i ziemniaków, Warstwowa Zapiekanka Wołowa, oraz Zapiekanka warstwowa z mieloną wołowiną i makaronem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozpuść 2 łyżki masła w dużym rondlu. Dodaj mąkę, rozmaryn, pieprz i sól, aż się połączą; stopniowo dodawaj mleko. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Zdjąć z ognia; mieszać ser, aż się rozpuści.
Łyżka 2 szklanki gulaszu do natłuszczonego 2-1 / 2 qt. naczynie do pieczenia.
Ułóż połowę ziemniaków i mieszanki sosu.
Warstwę z pozostałym gulaszem, ziemniakami i sosem.
Przykryj i piecz w temperaturze 400° przez 45-50 minut lub do miękkości ziemniaków. W kuchence mikrofalowej rozpuść pozostałe masło. Dodaj krakersy, pietruszkę i czosnek w proszku.
Piec bez przykrycia, 5-10 minut dłużej lub do momentu, gdy szampan i polewa będą złotobrązowe.
Odstaw na 10 minut przed podaniem.