Włoski Chleb Wielkanocny
Włoski chleb wielkanocny może być tylko lacto ovo vegetarian przepis, którego szukałeś. Jedna porcja zawiera 303 kalorii, 6G białka, oraz 19g tłuszczu. Za 43 centów za porcję, dostajesz chleb, który służy 16. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka ciepłego mleka, anyżu, oleju canolan i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to śródziemnomorskie danie. To będzie hit w Twoim Wielkanoc wydarzenie. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 55 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 24%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Włoski Chleb Wielkanocny, Włoski Chleb Wielkanocny, oraz Włoski Chleb Wielkanocny.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj 1 szklankę mąki, cukru, drożdży i soli.
Dodaj mleko i masło; ubij 2 minuty na średnim poziomie.
Dodaj 2 jajka i 1/2 szklanki mąki; ubij 2 minuty na wysokości. Dodaj owoce, orzechy i anyż; dobrze wymieszaj. Dodaj tyle pozostałej mąki, aby uzyskać miękkie ciasto.
Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; ugniataj, aż będzie gładka i elastyczna, 6-8 minut.
Umieść w natłuszczonej misce; obróć raz, aby nasmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia, około 1 godziny.
W razie potrzeby pomaluj pozostałe jajka (pozostaw je niegotowane); lekko natrzyj olejem. Uderz ciasto. Podziel na pół; rzuć każdy kawałek na 24 cale. Lina. Luźno skręć liny i wsuń jajka w otwory. Przykryj i odstaw do podwojenia, około 30 minut.
Piec w temperaturze 350° przez 30-35 minut lub na złoty kolor.
Wyjmij z patelni; ostudzić na ruszcie.