Very Merry Cran-Szarlotka
Bardzo wesoły Cran-szarlotka jest bezmleczne deser. Ten przepis służy 8 i kosztuje 46 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 213 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. 22 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sól, wodę, żurawinę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 14%, co nie jest takie super. Podobne przepisy to Cran-Szarlotka, Cran-Apple Kuchen, oraz Cran-Chutney Z Jabłkami.
Instrukcje
W średniej misce pokroić na 1 szklankę mąki i soli, używając blendera do ciast lub przecinając 2 noże, aż będą kruche.
Posypać zimną wodą, 1 łyżkę na raz, i wrzucić widelcem, aż ciasto uformuje. Uformuj ciasto w kulkę. Owinąć w folię i przechowywać w lodówce 15 minut.
Piekarnik rozgrzać do 425ºF. Uformuj ciasto na spłaszczoną okrągłą powierzchnię.
Rozwałkuj ciasto na 13-calowe koło.
Umieścić na nieprzetworzonym dużym arkuszu ciasteczek.
Wymieszać brązowy cukier, 1/3 szklanki mąki, jabłka i żurawinę. Mieszanka kopiec na środku ciasta do 3 cali krawędzi. Kropka z margaryną. Zagnieść brzeg ciasta na jabłka.
Piec ciasto 20 minut. Pokrywa środkowa z 5-calowym kwadratem folii, aby zapobiec przerobieniu.
Piec 10 do 15 minut dłużej lub aż skorupa jest światło złoty brąz.