Ulubione kotlety wieprzowe z grilla Andrzeja
Ulubionym grillowanym kotletem wieprzowym Andrzeja jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Na 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 368 kalorii, 31g białka, oraz 23G tłuszczu. Jeśli masz rozmaryn, zielona cebula, sos sojowy, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 40 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 40 minut. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest solidne. Spróbuj Ulubione kotlety wieprzowe z grilla Andrzeja, Ulubione kotlety wieprzowe mojego dziecka, oraz Ulubione Kotlety Wieprzowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj sok pomarańczowy, sos sojowy, oliwę z oliwek, rozmaryn i zieloną cebulę w dużej plastikowej torbie na suwak; umieść kotlety w torbie, wyciśnij powietrze i zamknij torbę. Przechowywać w lodówce marynować 8 godzin lub na noc.
Następnego dnia rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu i lekko nasmaruj ruszt.
Zdjąć kotlety z marynaty i wyrzucić zużytą marynatę. Wstrząsnąć nadmiar marynaty z kotletów, i grill, aż wieprzowina jest rumiane, już różowy wewnątrz, i pokazuje dobre znaki grill, o 15 minut na stronie. Termometr do natychmiastowego odczytu mięsa włożony do najgrubszej części kotleta powinien odczytywać co najmniej 145 Stopni F (63 Stopni C).
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling to moje najlepsze propozycje na kotlety wieprzowe. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Możesz spróbować od A do Z Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.