Ugotuj książkę: wolno wędzony mostek wołowy
Gotuj książkę: wolno wędzony mostek wołowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 717 kalorii, 95g białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10 i kosztuje $5.66 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Chanuka wydarzenie. Mieszanka czosnku w proszku, kostki bulionowe wołowiny, papryka, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: pstrąg wędzony, Ugotuj książkę: zupa z pstrąga wędzonego, oraz Ugotuj książkę: szynka wędzona z awokado i masłem.
Instrukcje
Zbuduj ogień (drewno lub połączenie węgla drzewnego i drewna)do pośredniego gotowania, umieszczając węgle tylko po jednej stronie grilla, pozostawiając pustkę po drugiej stronie.
Crush kostki bulionowe wołowiny w małej misce i wymieszać z Worcestershire. Przykryć cały mostek mokrym masą. W małej misce wymieszaj składniki suchego rub, a następnie pokryj mostek suchym rub.
Gdy kuchenka osiągnie 107°, umieść mostek wołowy, z grubą stroną do góry, na pustej stronie grilla i zamknij pokrywę. Gotować przez 7 do 8 godzin, aż temperatura wewnętrzna mostka osiągnie 160 do170. co godzinę należy dodawać dwa małe kawałki drewna, aby zwiększyć smak dymu.
Złóż duży kawałek folii aluminiowej na pół i umieść mostek w środku, od strony tłuszczu w dół.
Wlać 1 szklankę wody na mostek podczas podnoszenia krawędzi folii do pułapki wody. Połącz krawędzie folii i złóż, owijając mocno cały mostek i umieść w kuchence na dodatkowe 2 godziny, aż temperatura wewnętrzna mostka osiągnie 185 do 88°.
Pozostawić mięso w folii bez zakłóceń przez 1 do 2 godzin.
Wyjąć mostek z folii i pokroić w poprzek ziarna. Zaoszczędź zebrane w folii soki wołowe i skrop plastry mostka.