Ugotuj książkę: Top polędwica ze szpinakiem i domowymi frytkami
Przepis gotuj książkę: Top polędwica ze szpinakiem i domowymi frytkami może zaspokoić Amerykański głód w mniej więcej 45 minut. Na $4.59 za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 577 kalorii, 51g białka, oraz 38 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Ten przepis jest lubiany przez 15 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz szpinak dla niemowląt, oliwę z oliwek, wino i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Ugotuj książkę: pudding ryżowy Panny Iny, Ugotuj książkę: wiejskie frytki, oraz Ugotuj książkę: Burger i frytki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Szpinak ułożyć na powierzchni półmiska i odstawić na bok.
Rozgrzać oliwę z oliwek w żeliwnej patelni na średnim ogniu i smażyć plastry ziemniaków, aż będą chrupiące z obu stron.
Wyjmij je z gorącej patelni i ułóż w jednej warstwie na surowym szpinaku.
Sól i pieprz stek, i wytrzeć patelnię. Powrót go do stovetop na dużym ogniu, i pan-sear stek, aż rumiane na zewnątrz i średnio rzadkie w ciągu, 3 do 4 minut na stronie.
Wyjmij stek z patelni i połóż go na ziemniakach i szpinaku, aby odpocząć i dalej zwiędnąć szpinak.
Wyłącz ogrzewanie. Natychmiast wlać czerwone wino do gorącej patelni i zeskrobać wszelkie cząstki przyklejone do patelni, aby je włączyć.
Polać mięso sosem wraz z mżawką oliwy z oliwek.
Podawać od razu, dzieląc stek na stole.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino można spróbować jest Matanzas Creek Alexander Valley Merlot. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Średni fioletowy kolor. Smaki śliwki satsuma, malin pokrytych ciemną czekoladą i aromatów ziela angielskiego przede wszystkim. Na podniebieniu jest to klasyczny Merlot o dobrej koncentracji. Jest pikantny i średnio treściwy z aksamitnymi taninami. Domowa tarta wiśniowa i aromaty drewna sandałowego są łatwo wyczuwalne podczas degustacji.