Ugotuj książkę: szparagi z masłem i soją
Ugotuj książkę: szparagi z masłem i soją mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 383 kalorie, 10g białka, oraz 37 g tłuszczu. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 79 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz ocet, jajka, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: Sałatka z białych szparagów, Ugotuj książkę: tarta ze szparagami i estragonem, oraz Ugotuj książkę: ciepła sałatka ze szparagów i młodych ziemniaków.
Instrukcje
Napełnij średni garnek do połowy wodą i zagotuj na dużym ogniu.
Dodaj wystarczającą ilość koszernej soli, aby woda była tak słona jak woda morska. W międzyczasie napełnij średni rondel do połowy wodą, dodaj niewielką kroplę octu i zagotuj na dużym ogniu. Zmniejsz ciepło, aby woda delikatnie się gotowała. Po kolei, rozbij każde jajko w małej filiżance z uchwytem, a następnie powoli i delikatnie wsuń jajko do gotującej się wody—Brzeg kubka powinien faktycznie zanurzyć się w wodzie, aby jajko nie miało bardzo daleko do upadku. Dostosuj ciepło, aby woda pozostała na wolnym wolnym ogniu. Gotować przez 2 do 3 minut, aż biały się ustawi, a żółtko nadal będzie ciekłe. Użyj łyżki szczelinowej, aby przenieść jajka na talerz.
Podgrzej 9-calową patelnię sauté na dużym ogniu. Gdy patelnia jest bardzo gorąca, Wrzuć szparagi do wrzącej wody i gotuj przez 25 do 30 sekund, mniej, jeśli szparagi są bardzo chude.
Szparagi odsączyć i delikatnie potrząsnąć do sucha.
Dodać olej do gorącej patelni i zawirować. Natychmiast dodaj szparagi i rzucaj stale przez około 30 sekund, aż staną się lekko pęcherze w miejscach. Nie obniżaj temperatury.
Dodaj sos sojowy i wstrząśnij patelnią, aby pokryć szparagi; gdy tylko wyparuje, zdejmij patelnię z ognia, dodaj 1 łyżkę wody i natychmiast polej masłem. Kontynuuj, aby wrzucić szparagi, aż masło się stopi, tworząc ciemnobrązowy emulgowany SOS.
Jeśli sos się złamał, Dodaj do łyżki wody i nadal rzucać, aż wróci do siebie. Szparagi i sos podzielić między dwa talerze, a na każdym przykryć ciepłym gotowanym jajkiem.
Jajka posypać odrobiną soli morskiej.