Ugotuj książkę: serowe Enchiladas z Chili Con Carne
Przepis gotuj książkę: ser Enchiladas z Chili Con Carne jest gotowy w około 1 godzinę i zdecydowanie jest super bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Na 2,62 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 45g białka, 52g tłuszczu, oraz w sumie 920 kalorii. 361 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Udaj się do sklepu i odbierz ancho chiles, oregano, ser cheddar i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Czyste Jedzenie Chili Con Carne (Instant Pot), Gotuj książkę: Chili, oraz Gotuj książkę: Jerry ' s Chili dla podobnych receptur.
Instrukcje
W suchej patelni ogrzanej na wysokim, toast ancho chiles z każdej strony przez około 10 sekund lub tylko do momentu, gdy zaczną dmuchać. Napełnij patelnię wystarczającą ilością wody, aby pokryć chiles. Pozostawić ogień aż woda zacznie wrzeć, a następnie wyłączyć ogień i niech chiles namoczyć do miękkości, o 30 protokół. Po uwodnieniu wyrzucić moczącą wodę i spłukać chiles.
W dużym garnku lub holenderskim piekarniku, rozgrzać olej roślinny lub smalec i gotować cebulę, od czasu do czasu mieszając, aż będzie przezroczysty, o 5 protokół.
Dodać czosnek i gotować przez 30 więcej sekund.
Ugotowaną cebulę i czosnek umieścić w blenderze, wraz z kminkiem, oregano, zielem angielskim, cynamonem i 1 szklanką wody. Zmiksować na gładką masę.
W tym samym garnku kiedyś gotować cebulę i czosnek, na średnim ogniu, brown wołowiny, mieszając od czasu do czasu, o 10 protokół. (Jeśli chcesz, możesz odsączyć dodatkowy tłuszcz, gdy mięso jest rumiane,)
Dodać puree chile i bulion wołowy, ciepło na wysokiej aż do wrzenia, a następnie włączyć ogień w dół do niskiej i gotować na wolnym ogniu przez 30 protokół, mieszając od czasu do czasu. Po 30 minutach dostosuj przyprawy, dodaj sól, czarny pieprz i cayenne do smaku.
Aby enchiladas, najpierw rozgrzej piekarnik do 177° i smaruje duże naczynie do pieczenia. Na patelni podgrzej olej lub smalec na średnim ogniu. Po kolei podgrzej tortille w gorącym oleju. Trzymaj je ciepłe w szmatce lub tortilli cieplej, aż wszystkie tortille zostaną podgrzane.
Weź podgrzewaną tortillę i użyj szczypiec, aby zanurzyć ją w sosie. Strząśnij większość sosu, ale upewnij się, że jest wystarczająco wilgotny, aby był giętki.
Ułóż tortillę na talerzu lub czystej powierzchni do gotowania, dodaj ¼ szklanki startego sera na środku, wraz z kilkoma pokrojonymi w kostkę cebulami.
Ułożyć zwiniętą enchiladę na wysmarowanej masłem naczyniu do pieczenia i powtórzyć z pozostałymi tortillami.
Polać sosem enchiladas i top z pozostałym startym serem i pokrojoną w kostkę cebulą.
Piec przez 15 minut lub aż ser jest lekko rumiane i bulgotanie.