Ugotuj książkę: serowe Enchiladas z Chili Con Carne

Ugotuj książkę: serowe Enchiladas z Chili Con Carne
Przepis gotuj książkę: ser Enchiladas z Chili Con Carne jest gotowy w około 1 godzinę i zdecydowanie jest super bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Na 2,62 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 45g białka, 52g tłuszczu, oraz w sumie 920 kalorii. 361 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Udaj się do sklepu i odbierz ancho chiles, oregano, ser cheddar i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Czyste Jedzenie Chili Con Carne (Instant Pot), Gotuj książkę: Chili, oraz Gotuj książkę: Jerry ' s Chili dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W suchej patelni ogrzanej na wysokim, toast ancho chiles z każdej strony przez około 10 sekund lub tylko do momentu, gdy zaczną dmuchać. Napełnij patelnię wystarczającą ilością wody, aby pokryć chiles. Pozostawić ogień aż woda zacznie wrzeć, a następnie wyłączyć ogień i niech chiles namoczyć do miękkości, o 30 protokół. Po uwodnieniu wyrzucić moczącą wodę i spłukać chiles.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ancho Chili PepperAncho Chili Pepper
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Miejsce w mikserze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
W dużym garnku lub holenderskim piekarniku, rozgrzać olej roślinny lub smalec i gotować cebulę, od czasu do czasu mieszając, aż będzie przezroczysty, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
SmalecSmalec
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
4
Dodać czosnek i gotować przez 30 więcej sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
5
Ugotowaną cebulę i czosnek umieścić w blenderze, wraz z kminkiem, oregano, zielem angielskim, cynamonem i 1 szklanką wody. Zmiksować na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 C Cukru Kryształu (turbinado Lub Organiczny Cukier Trzcinowy)1/2 C Cukru Kryształu (turbinado Lub Organiczny Cukier Trzcinowy)
Dodatkowe Jabłko OpcjonalnieDodatkowe Jabłko Opcjonalnie
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
W tym samym garnku kiedyś gotować cebulę i czosnek, na średnim ogniu, brown wołowiny, mieszając od czasu do czasu, o 10 protokół. (Jeśli chcesz, możesz odsączyć dodatkowy tłuszcz, gdy mięso jest rumiane,)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
7
Dodać puree chile i bulion wołowy, ciepło na wysokiej aż do wrzenia, a następnie włączyć ogień w dół do niskiej i gotować na wolnym ogniu przez 30 protokół, mieszając od czasu do czasu. Po 30 minutach dostosuj przyprawy, dodaj sól, czarny pieprz i cayenne do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
(duża Tuba)(duża Tuba)
8
Aby enchiladas, najpierw rozgrzej piekarnik do 177° i smaruje duże naczynie do pieczenia. Na patelni podgrzej olej lub smalec na średnim ogniu. Po kolei podgrzej tortille w gorącym oleju. Trzymaj je ciepłe w szmatce lub tortilli cieplej, aż wszystkie tortille zostaną podgrzane.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
SmalecSmalec
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąZ Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
9
Weź podgrzewaną tortillę i użyj szczypiec, aby zanurzyć ją w sosie. Strząśnij większość sosu, ale upewnij się, że jest wystarczająco wilgotny, aby był giętki.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
świeżo Posiekany Ser Cheddarświeżo Posiekany Ser Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
10
Ułóż tortillę na talerzu lub czystej powierzchni do gotowania, dodaj ¼ szklanki startego sera na środku, wraz z kilkoma pokrojonymi w kostkę cebulami.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
11
Bułka z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
12
Ułożyć zwiniętą enchiladę na wysmarowanej masłem naczyniu do pieczenia i powtórzyć z pozostałymi tortillami.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
13
Polać sosem enchiladas i top z pozostałym startym serem i pokrojoną w kostkę cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
14
Piec przez 15 minut lub aż ser jest lekko rumiane i bulgotanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąZ Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia38
Magazyn