Ugotuj książkę: pieczeń żeberka wieprzowego z rozmarynem i szałwią
Ten przepis służy 4 i kosztuje 18 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 11 kalorii. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 62 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest idealny do valentin day. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Udaj się do sklepu i odebrać ząbki czosnku, schab, rozmaryn, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Ugotuj książkę: pieczeń wieprzowa z tymiankiem i pietruszką, Rozmaryn Szałwia Schab Pieczony, oraz Ugotuj książkę: pieczona Czarna ryba z oliwkami i szałwią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Otwórz klapkę mięsa obok żeber i pocierać czosnek na mięso i kości aż do mięsa schabu.
Obficie posypać solą, mielonym pieprzem oraz połową rozmarynu i szałwii. Przyprawy wcierać w mięso. Ponownie złóż pieczeń i użyj sznurka kuchennego, aby związać mięso i kości razem. Doprawić Na Zewnątrz pieczeń, ponownie obficie, solą, pieprzem i pozostałymi ziołami, i wcierać w mięso. Posiekany czosnek trafia do wnętrza pieczeni; jeśli zostanie przetarty na zewnątrz, spali się w piekarniku. Owinąć pieczeń w rzeźnika papieru, lub lekko przykryć, i przechowywać w lodówce.
Wyjmij pieczeń z lodówki na godzinę lub tak przed gotowaniem, aby osiągnąć temperaturę pokojową. Umieść go w patelni do pieczenia, od strony kości w dół; kości będą rodzajem naturalnego stojaka do pieczenia. Rozgrzej piekarnik do 204°. gotuj pieczeń przez 30 minut, a następnie przekręć na patelni, kości bok do góry i gotować przez kolejne 20 minut. Obróć pieczeń ponownie, bok kości w dół, i gotować przez kolejne 20 minut lub tak, aż temperatura wewnętrzna rejestruje130. gdy pieczeń jest gotowy, niech spoczywa na 15 do 20 minut przed rzeźbienia.
Skim off część tłuszczu z patelni do pieczenia, dodać trochę wody lub bulionu, i zeskrobać wszystkie rumiane kawałki na dnie patelni.
Wlać soki do małego rondla i utrzymać ciepło. Gdy jest gotowy do podania, usunąć sznurki z pieczenia, i pokroić mięso na grube kotlety z kości, lub wyciąć stelaż ości żeber z dala od mięsa, i pokroić między kośćmi, aby je oddzielić. Zwróć je do piekarnika na kilka minut, jeśli lubisz je bardziej chrupiące. Do soków w rondlu po odpoczynku i wyrzeźbieniu dodać soki z pieczeni. Mięso pokroić w plasterki i podawać z ciepłymi sokami i żeberkami.