Ugotuj książkę: Lody czekoladowe
Gotuj książkę: Lody czekoladowe Stout mogą być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1427 kalorii, 24g białka, oraz 86 g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na 4,07 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dzień Ojca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz lody czekoladowe, mleko, żółtka jaj i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 39 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest super. Spróbuj Ugotuj książkę: Gelato de Crema, Ugotuj książkę: oliwa z oliwek Gelato, oraz Gotuj książkę: najlepszy mus czekoladowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dla bazy czekoladowej: w rondlu o grubym dnie połącz mleko i śmietanę.
Umieść na średnim ogniu i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aby skóra nie tworzyła się, dopóki małe bąbelki nie zaczną tworzyć się na brzegach, a mieszanina osiągnie temperaturę 77°. wyłącz ogień i ubijaj kakao w proszku.
Dodać posiekaną czekoladę i mieszać lub ubijać, aż czekolada całkowicie się rozpuści i mieszanina będzie gładka.
W międzyczasie, w średniej żaroodpornej misce, ubić żółtka, aż będą gładkie. Stopniowo ubijaj cukier, aż zostanie dobrze włączony, a mieszanina będzie gruba i bladożółta. Żółtka temperujemy bardzo powoli wlewając gorącą mieszankę mleczną, ciągle ubijając. Powrót krem do rondla i umieścić na małym ogniu. Gotować, często mieszając drewnianą łyżką, aż krem będzie wystarczająco gęsty, aby pokryć tylną część łyżki i osiągnie temperaturę 85°. nie doprowadzać do wrzenia.
Wlać mieszaninę przez sitko o drobnych oczkach do czystej miski i schłodzić do temperatury pokojowej, mieszając co około 5 minut. Aby szybko schłodzić krem, zrób lodową kąpiel, napełniając dużą miskę lodem i wodą i umieszczając w niej miskę z kremem; wymieszaj krem do ostygnięcia. Po całkowitym ochłodzeniu przykryć i przechowywać w lodówce do bardzo zimnego, co najmniej 4 godziny lub przez noc.
Wlać piwo do średniego rondla i umieścić na średnim ogniu. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i dusić, aż zmniejszy się do 1 szklanki, uważnie obserwując patelnię, aby piwo nie zagotowało się (zdejmij patelnię z ognia natychmiast, jeśli zacznie szybko bąbelkować i wznieść się na górę).
Wyjmij patelnię z ognia i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Przenieść do miski, przykryć i przechowywać w lodówce, aż ostygnie, o 1 godzinę.
Delikatnie ubić zredukowane piwo i proszek słodowy do podstawy.
Wlej mieszaninę do pojemnika Maszyny do lodów i ubijaj zgodnie z instrukcjami producenta.
Przenieść do hermetycznego pojemnika i zamrozić na co najmniej 2 godziny przed podaniem.