Ugotuj książkę: Klon Crème Caramel
Ugotuj książkę: Klon Crème karmel może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 373 kalorie, 4G białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 14 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka ekstraktu waniliowego, mielony cynamon, syrop klonowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ugotuj książkę: Crème Brûlée, Ugotuj książkę: Vermont Maple - słodzony chleb kukurydziany, oraz Ugotuj książkę: grillowane piersi z kurczaka z mandarynką-klon-bla dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 135°. Lekko posmaruj 6 (3/4 szklanki) ramekinów i odstaw na bok.
1/2 szklanki syropu klonowego dusić w małym rondlu na średnim ogniu przez około 10 minut, aż syrop zmniejszy się do gęstej konsystencji. Nie przegotuj, bo zrobisz cukierki. Natychmiast wlać karmel do przygotowanych ramekinów, aby pokryć boki częścią karmelu. Odstawić.
Ubij syrop klonowy klasy B, żółtka jaj, wanilię i cynamon w średniej misce do połączenia.
Rozgrzać śmietanę w średnim rondlu, aż się zagotuje. Stopniowo ubij gorącą śmietanę do mieszaniny żółtka, a następnie podziel mieszaninę między przygotowane ramekiny.
Ustaw ramekiny na patelni do pieczenia i napełnij patelnię gorącą wodą do połowy boków ramekinów. Przykryć patelnię folią, ostrożnie przełożyć do piekarnika i piec przez 50 minut. Podczas ostatnich 10 minut pieczenia, sprawdź kremy, aby upewnić się, że środek jest ustawiony i trochę wiggly, ale nie całkowicie gotowane.
Wyjąć krem z wody i schłodzić w lodówce, aż ostygnie, co najmniej 4 godziny. Kremy można zrobić jeden dzień wcześniej, ale upewnij się, że pokrycie, gdy są zimne. Przechowywać w lodówce.
Aby podać, Uruchom nóż na brzegach ramekinów, aby poluzować kremy i odwróć na talerze deserowe.