Ugotuj książkę: Indyk po katalońsku
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać gotować książkę: Kataloński styl Turcji spróbować. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 3,77 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 1169 kalorii, 134g białka, oraz 55 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 46 smakoszy i kucharzy. Mieszanka oliwy z oliwek, wody, podudzia z indyka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać pinenuts można śledzić to danie główne z Makaroniki Migdałowe Bezglutenowe Bez Mąki jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest super. Spróbuj Ugotuj książkę: katalońskie ziemniaki Bravas, Ugotuj książkę: ziemniaki w stylu Girarrosto, oraz Ugotuj książkę: fasola czerwona w stylu New Orleans dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rodzynki i śliwki włóż do miski i wlej sherry lub vino rancio.
Niech moczyć przez 12 godzin.
Cebulę cienko pokroić. Indyka doprawiamy solą i pieprzem.
Umieścić szeroką patelnię na średnim ogniu, a następnie dodać prawie cały olej. Indyka brązowego przez 10 minut, aż będzie złoty.
Dodać cebulę. Spróbuj cebuli i indyka przez około 10 minut, często mieszając, aż cebula będzie karmelizowana i ciemnobrązowa.
Odcedzić sherry lub Vino rancio z owoców, a następnie dodać do patelni.
Gdy większość Vino rancio odparuje, dodaj pokrojone pomidory i kontynuuj gotowanie, aż wszystko będzie dobrze karmelizowane.
Wlać wodę, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut.
Dodać rodzynki i śliwki. Przykryć patelnię i niech gotować przez kolejną godzinę, lub aż indyk jest bardzo delikatny i sos jest gęsty i smaczny.
W międzyczasie rozgrzej pozostały olej na patelni, a następnie dodaj orzeszki piniowe. Gotować na małym ogniu przez około 5 minut, często mieszając do złotego koloru.
Indyka układamy na półmisku, przykrywamy sosem, rodzynkami i śliwkami. Zakończ posypką orzeszków piniowych.