Udka z kurczaka z pomarańczowo-imbirową glazurą

Udka z kurczaka z pomarańczowo-imbirową glazurą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,66 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 33g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 282 kalorie. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz pępek pomarańczowy, imbir, czosnek w proszku, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 53%. Spróbuj Udka z kurczaka z pomarańczowo-imbirową glazurą, Grillowane udka z kurczaka z Tamaryndowcem i pomarańczową glazurą, oraz Pomarańczowo-Imbirowe Grillowane Udka Z Kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kurczaka posypać solą, pieprzem i czosnkiem w proszku.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować 3 do 4 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
Podczas gdy kurczak gotuje, zetrzeć skórkę i wycisnąć sok z pomarańczy, aby odmierzyć odpowiednio 1 łyżeczkę i 1/4 szklanki.
Dodaj skórkę pomarańczową, sok, miód i imbir do kurczaka, skrobanie poluzować rumiane kawałki. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 7 minut lub aż kurczak jest gotowy i pomarańczowy mieszaniny syropy.
W razie potrzeby posypać zieloną cebulą.
Podawać z: brokułami pieczonymi z migdałami