Udka Z Kurczaka Teriyaki
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Udka z kurczaka Teriyaki mogą być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 212 kalorii, 30g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 19 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać brązowy cukier, płatki pieprzu, imbir, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby użyć sosu sojowego o niskiej zawartości sodu, możesz śledzić to danie główne z Ciasto Bananowe Split jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 28 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Udka Z Kurczaka Teriyaki, ananas teriyaki udka z kurczaka, oraz Ananas Teriyaki Udka Z Kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Połącz sos sojowy, cukier, sherry, ocet, czosnek, imbir i płatki czerwonej papryki i mieszaj, aż cukier się rozpuści.
Przenieść do zamykanej plastikowej torby i dodać kurczaka. Zapieczętuj torebkę i marynuj kurczaka w lodówce, obracając raz na 1 godzinę. Kurczak można marynować do 4 godzin.
Podgrzać brojlery do wysokiej. Ułóż kurczaka na patelni brojlerów skórą w dół i broil aż brązowy i chrupiące, 8 do 10 protokół. Flip kurczaka i broil aż prawie gotowane przez, O 8 minut dłużej.
Posypać sezamem i gotować, aż nasiona zmienią kolor na złoty i kurczak jest gotowy, 1 do 2 minut dłużej.