Pieczone słodkie ziemniaki z tymiankiem to bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i wegetariański przepis na 4 porcje. Ta przystawka ma 296 kalorii, 4 g białka i 11 g tłuszczu na porcję. Za 1,16 USD za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Udaj się do sklepu i kup liście tymianku, ząbki czosnku, słodkie ziemniaki i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 68% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Słodkie ziemniaki pieczone tymiankiem, słodkie ziemniaki pieczone tymiankiem i słodkie ziemniaki pieczone tymiankiem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Połącz słodkie ziemniaki, tymianek, oliwę z oliwek, czosnek, sól i płatki czerwonej papryki w misce, aż będą równomiernie pokryte. Ułóż powlekane plastry słodkich ziemniaków w jednej warstwie na oprawionej blasze do pieczenia lub naczyniu do pieczenia o wymiarach 9 x 13 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1 Pomarańcza, Skórka
2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół