Twinkling Star Cake
Twinkling Star Cake wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 500 kalorii, 6G białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka kokosa, jadalny złoty połysk pyłu, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Z łyżeczką wynik 16%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Star sparkle cake, Star Layer Cake, oraz Tort celebracyjny Shooting star dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubij masło i twarożek na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż będzie puszysty; stopniowo dodawaj cukier, dobrze ubijając.
Dodać jajka, po jednym na raz, ubijając aż do wymieszania po każdym dodaniu.
Połączyć mąkę, proszek do pieczenia i sól; dodać do mieszaniny masła na przemian z kokosowym mlk, zaczynając i kończąc mieszaniną mąki. Beat z małą prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu. Wymieszać z kokosem i ekstraktem kokosowym.
Wlać ciasto do 2 wysmarowanych i posypanych mąką okrągłych tortownic o wymiarach 8 x 1 3/4 cala.
Piec w temperaturze 350 przez 25 do 30 minut lub aż Drewniany pick wstawiony w środku wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach na stojakach z drutu 10 minut.
Wyjąć z patelni i owinąć folią. Zamrozić 2 godziny. (Zamrażanie ułatwia cięcie warstw.)
Wytnij wypukłą górę z każdej warstwy ciasta, za pomocą ząbkowanego noża.
Pokrój każdą warstwę ciasta równomiernie na osiem klinów. Ułóż 5 klinów, wskaż stronę na zewnątrz, w kształcie gwiazdy na talerzu ciasta.
Umieść około 1 1/2 filiżanki orzechowego nadzienia żurawinowego wewnątrz środkowego otworu klinów ciasta, aby utrzymać kształt gwiazdy, wciskając je do wypełnienia.
Powtórz procedurę, aby utworzyć drugą warstwę do klinów i wypełnienia.
Top każdej sekcji z innym klinem ciasto, tworząc trzecią warstwę. (Jeden klin ciasta pozostanie; cieszyć się podczas wypełniania ciasto.) Wypełnij środek z około 1 1/2 filiżanki napełniania. Nadzienie powinno być wyrównane klinami ciasta. Dostosuj kliny, aby utrzymać kształt gwiazdy, wciskając je do wypełnienia.
Rozłóż cienką warstwę lukru z białej czekolady na wierzchu i bokach ciasta, wygładzając mokrą metalową łopatką. Chill 30 minutes. Odstawić 1/2 szklanki lukier.
Rozłóż pozostały lukier równomiernie na wierzchu i bokach ciasta, wygładzając mokrą metalową łopatką. Polewa posypana równomiernie białym cukrem musującym i jadalnym białym brokatem.
Łyżka reserved 1/2 szklanki lukier w małej wytrzymałej plastikowej torbie; uszczelnienie. Snip mały otwór w 1 rogu torby i zarys górnej krawędzi ciasta.
Szczotkuj złoty połysk kurzu na piped edge, używając pędzla.
Dekoruj gwiazdkami białej czekolady i, w razie potrzeby, rock candy. Ciasto przechowywać w lodówce; odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut przed podaniem. Aby służyć, przeciąć każdy punkt na pół pionowo.
Każdy jest gwiazda Party Cake: podwójne ciasto warstwy przepis.
Połowę ciasta wlać równomiernie do 2 natłuszczonych i zalanych mąką okrągłych tortownic o wymiarach 9 x 1 3/4 cala.
Pozostałą połowę ciasta wlać równomiernie do 2 natłuszczonych i posypanych mąką okrągłych tortownic 6 x 1 3/4 cala,
Piec w temperaturze 350 przez 20 do 25 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty.
Zmniejsz o połowę orzechowy przepis na nadzienie żurawinowe i rozłóż między 9-calowymi warstwami i 6-calowymi warstwami.
Umieść 6-calowy stos na szczycie 9-calowego stosu. Polać polewą z białej czekolady i udekorować, w razie potrzeby, cukrem musującym, brokatem i gwiazdkami z białej czekolady.
Uwaga: do celów testowych użyliśmy Nestl Premiere White Morsels do kęsów z białej czekolady oraz Craisins do słodzonej suszonej żurawiny. Musujący cukier, jadalny brokat, kurz z połyskiem i czysty ekstrakt z wanilii można znaleźć w sklepach spożywczych dla smakoszy, sklepach z artykułami dekoracyjnymi do ciast i sklepach kuchennych. Waniliowa powłoka cukierkowa jest sprzedawana w pobliżu pieczenia czekolady w supermarkecie. Jest często określany jako kora migdałowa i występuje w smaku waniliowym i czekoladowym. Mleko w puszkach cocout można znaleźć w sekcji ethnic foods w supermarkecie.