Turcja i zielone Chile Al Forno

Turcja i zielone Chile Al Forno
Turcja i zielony Chile Al Forno może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury dania głównego. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 745 kalorii, 29g białka, oraz 45 g tłuszczu każdy. Na 4,21 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, skórkę z limonki, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zielone Chile Turcja Suwaki, Zielony Chile Indyk Klopsiki, oraz Zielone Chile-Turcja Enchiladas dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zacznij od zwęglenia papryki Poblano chile. Za pomocą szczypiec umieść paprykę bezpośrednio nad otwartym płomieniem na blacie kuchennym. Char całym, około 2 minut na stronę, a następnie umieścić w misce przykryte szczelnie folią tak pocić. Pozostaw na 5 minut, a następnie użyj ręcznika papierowego, aby usunąć zwęgloną zewnętrzną warstwę. Wyrzucić łodyżkę i nasiona, a następnie pokroić w kostkę paprykę.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Ustaw duży holenderski piekarnik na dużym ogniu i dodaj masło i oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
3
Dodać indyka, cebulę i czosnek i gotować, rozbijając na małe kawałki, aż lekko rumiane, 6 do 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
4
Dodać mąkę i doprawić kminkiem, cebulą w proszku, papryką i odrobiną soli i pieprzu. Mąka utworzy zasmażkę z tłuszczem na patelni. Gotować przez 2 minuty mieszając, a następnie dodać bulion z kurczaka i gotować na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
RamięRamię
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Dodać śmietanę i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniej i złożyć w pokrojonej w kostkę papryki chile i kukurydzy. Dusić, aż sos jest wystarczająco gęsty, aby pokryć tył łyżki, mieszając od czasu do czasu, 15 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
6
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. ugotuj makaron w garnku z wrzącą, osoloną wodą, aż al dente, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
7
Makaron ułożyć w sosie z indyka i doprawić solą i pieprzem, mieszając aż do całkowitego połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
8
Przenieś do naczynia do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
9
W dużej misce do mieszania przygotuj polewę łącząc panko, Parmigiano-Reggiano, oliwę z oliwek i czosnek. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać, aby wszystko dobrze połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do CiastNaturalna Mieszanka Do Ciast
10
Posypać bułkę tartą równomiernie na wierzchu makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
11
Umieścić całe naczynie na blasze (aby złapać jakiekolwiek rozlanie) i umieścić w piekarniku do pieczenia, aż bułka tarta będzie złoty i sos jest bąbelkowy na brzegach, o 35 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
12
Do dekoracji, wymieszać skórkę z limonki razem z creme fraiche. Pomidory pokroić w kostkę i natkę pietruszki posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego

Składniki

23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala2 szklanki posiekanych orzechów pekan (opcjonalnie)2 szklanki posiekanych orzechów pekan (opcjonalnie)4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecreme fraichecreme fraiche12 łyżeczki czosnku w proszkudo średniej wielkości białej lub żółtej cebuli, 1 pokrojonej na ćwiartki i 1 posiekanejdo średniej wielkości białej lub żółtej cebuli, 1 pokrojonej na ćwiartki i 1 posiekanej33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamąka uniwersalnamąka uniwersalna0pęczkiPietruszka zwyczajna, świeżaPietruszka zwyczajna, świeża2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekukurydza mrożona, rozmrożonakukurydza mrożona, rozmrożona12 łyżeczki czosnku w proszkusos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy2Batoniki toffi Heathmielony świeży czosnekmielony świeży czosnek4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.Indyk mielony (mieszanka 80/20)Indyk mielony (mieszanka 80/20)3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)8krewetki i żyłkiSól koszerna i świeży popękany czarny pieprzSól koszerna i świeży popękany czarny pieprz1Lipa, zadrzewionaLipa, zadrzewiona2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekurczak niskosodowykurczak niskosodowy591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)12 łyżeczki czosnku w proszku3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecebula pokrojona w kostkęcebula pokrojona w kostkę12 łyżeczki czosnku w proszkuramięramię4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwePanko bułka tartaPanko bułka tarta1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreouncje płynu świeżej wodyuncje płynu świeżej wody1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno starty Parmigiano-Reggianodrobno starty Parmigiano-Reggiano3401 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.penne rigatepenne rigate2papryka Poblano chilepapryka Poblano chile4dojrzałe pomidory Romadojrzałe pomidory Roma
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia18
Magazyn