Turcja i zielone Chile Al Forno

Turcja i zielone Chile Al Forno
Turcja i zielony Chile Al Forno może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury dania głównego. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 745 kalorii, 29g białka, oraz 45 g tłuszczu każdy. Na 4,21 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, skórkę z limonki, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zielone Chile Turcja Suwaki, Zielony Chile Indyk Klopsiki, oraz Zielone Chile-Turcja Enchiladas dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zacznij od zwęglenia papryki Poblano chile. Za pomocą szczypiec umieść paprykę bezpośrednio nad otwartym płomieniem na blacie kuchennym. Char całym, około 2 minut na stronę, a następnie umieścić w misce przykryte szczelnie folią tak pocić. Pozostaw na 5 minut, a następnie użyj ręcznika papierowego, aby usunąć zwęgloną zewnętrzną warstwę. Wyrzucić łodyżkę i nasiona, a następnie pokroić w kostkę paprykę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Meksykańskie Chorizo WieprzoweMeksykańskie Chorizo Wieprzowe
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Ustaw duży holenderski piekarnik na dużym ogniu i dodaj masło i oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
3
Dodać indyka, cebulę i czosnek i gotować, rozbijając na małe kawałki, aż lekko rumiane, 6 do 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
4
Dodać mąkę i doprawić kminkiem, cebulą w proszku, papryką i odrobiną soli i pieprzu. Mąka utworzy zasmażkę z tłuszczem na patelni. Gotować przez 2 minuty mieszając, a następnie dodać bulion z kurczaka i gotować na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Posiekana Biała Cebula (z 1 Dużej Lub 2 Małych Cebul)Posiekana Biała Cebula (z 1 Dużej Lub 2 Małych Cebul)
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Dodać śmietanę i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniej i złożyć w pokrojonej w kostkę papryki chile i kukurydzy. Dusić, aż sos jest wystarczająco gęsty, aby pokryć tył łyżki, mieszając od czasu do czasu, 15 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
6
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. ugotuj makaron w garnku z wrzącą, osoloną wodą, aż al dente, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Makaron ułożyć w sosie z indyka i doprawić solą i pieprzem, mieszając aż do całkowitego połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
8
Przenieś do naczynia do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
9
W dużej misce do mieszania przygotuj polewę łącząc panko, Parmigiano-Reggiano, oliwę z oliwek i czosnek. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać, aby wszystko dobrze połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
10
Posypać bułkę tartą równomiernie na wierzchu makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
11
Umieścić całe naczynie na blasze (aby złapać jakiekolwiek rozlanie) i umieścić w piekarniku do pieczenia, aż bułka tarta będzie złoty i sos jest bąbelkowy na brzegach, o 35 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
12
Do dekoracji, wymieszać skórkę z limonki razem z creme fraiche. Pomidory pokroić w kostkę i natkę pietruszki posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe

Składniki

22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecreme fraichecreme fraiche11 łyżka suszonego oreganosłodka cebula Maui lub Vidalia, grubo posiekanasłodka cebula Maui lub Vidalia, grubo posiekana32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumąka uniwersalnamąka uniwersalna0pęczkiPietruszka zwyczajna, świeżaPietruszka zwyczajna, świeża2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekukurydza mrożona, rozmrożonakukurydza mrożona, rozmrożona11 łyżka suszonego oreganosos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy2Batoniki toffi Heathmielony świeży czosnekmielony świeży czosnek454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeIndyk mielony (mieszanka 80/20)Indyk mielony (mieszanka 80/20)3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)8krewetki i żyłkiSól koszerna i świeży popękany czarny pieprzSól koszerna i świeży popękany czarny pieprz1Lipa, zadrzewionaLipa, zadrzewiona2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekurczak niskosodowykurczak niskosodowy591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina11 łyżka suszonego oregano1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecebula pokrojona w kostkęcebula pokrojona w kostkę11 łyżka suszonego oreganoposiekana biała cebula (z 1 dużej lub 2 małych cebul)posiekana biała cebula (z 1 dużej lub 2 małych cebul)4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwePanko bułka tartaPanko bułka tarta1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreouncje płynu świeżej wodyuncje płynu świeżej wody1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno starty Parmigiano-Reggianodrobno starty Parmigiano-Reggiano340opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgepenne rigatepenne rigate2papryka Poblano chilepapryka Poblano chile4dojrzałe pomidory Romadojrzałe pomidory Roma
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia18
Magazyn