Turcja i zielony Chile Al Forno może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury dania głównego. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 745 kalorii, 29g białka, oraz 45 g tłuszczu każdy. Na 4,21 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, skórkę z limonki, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zielone Chile Turcja Suwaki, Zielony Chile Indyk Klopsiki, oraz Zielone Chile-Turcja Enchiladas dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zacznij od zwęglenia papryki Poblano chile. Za pomocą szczypiec umieść paprykę bezpośrednio nad otwartym płomieniem na blacie kuchennym. Char całym, około 2 minut na stronę, a następnie umieścić w misce przykryte szczelnie folią tak pocić. Pozostaw na 5 minut, a następnie użyj ręcznika papierowego, aby usunąć zwęgloną zewnętrzną warstwę. Wyrzucić łodyżkę i nasiona, a następnie pokroić w kostkę paprykę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Meksykańskie Chorizo Wieprzowe
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Cukierki Peachie-o
2
Ustaw duży holenderski piekarnik na dużym ogniu i dodaj masło i oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście Pietruszki
3
Dodać indyka, cebulę i czosnek i gotować, rozbijając na małe kawałki, aż lekko rumiane, 6 do 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
4
Dodać mąkę i doprawić kminkiem, cebulą w proszku, papryką i odrobiną soli i pieprzu. Mąka utworzy zasmażkę z tłuszczem na patelni. Gotować przez 2 minuty mieszając, a następnie dodać bulion z kurczaka i gotować na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
(wątroba I Szyja Usunięte)
Posiekana Biała Cebula (z 1 Dużej Lub 2 Małych Cebul)
Uncje Płynu świeżej Wody
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Dodać śmietanę i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniej i złożyć w pokrojonej w kostkę papryki chile i kukurydzy. Dusić, aż sos jest wystarczająco gęsty, aby pokryć tył łyżki, mieszając od czasu do czasu, 15 do 20 protokół.
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
6
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. ugotuj makaron w garnku z wrzącą, osoloną wodą, aż al dente, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Makaron ułożyć w sosie z indyka i doprawić solą i pieprzem, mieszając aż do całkowitego połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
8
Przenieś do naczynia do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej
9
W dużej misce do mieszania przygotuj polewę łącząc panko, Parmigiano-Reggiano, oliwę z oliwek i czosnek. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać, aby wszystko dobrze połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Parmigiano Reggiano
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Bułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
10
Posypać bułkę tartą równomiernie na wierzchu makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
11
Umieścić całe naczynie na blasze (aby złapać jakiekolwiek rozlanie) i umieścić w piekarniku do pieczenia, aż bułka tarta będzie złoty i sos jest bąbelkowy na brzegach, o 35 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
12
Do dekoracji, wymieszać skórkę z limonki razem z creme fraiche. Pomidory pokroić w kostkę i natkę pietruszki posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme Fraiche
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego