Trzy C w pieczonej soczewicy-Chile sos może być tylko sos szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 6 i kosztuje 1,32 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 555 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz soczewicę, kolendrę, nasiona gorczycy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Łosoś z pieczonym sosem Chile-Mango, Pan pieczony Filet Mignon z sosem Rumowo-Czerwonym Chile, oraz Pieczone krewetki z wędzonym sosem koktajlowym Chile dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połączyć kapustę, marchew i kalafior w rondlu średniej wielkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kalafior
Kapusta
Marchew
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodać wodę do przykrycia i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Wymieszać z kurkumą i liśćmi curry. Obniżyć ciepło do średniego, przykryć patelnię i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą przetargu widłowego, 12 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Curry
Warzywa
Kurkuma
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Podczas gotowania warzyw, rozgrzać olej na małej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Posypać w podzielonym grochu, soczewica, nasiona kolendry, i chiles. Pieczeń, aż rośliny strączkowe i nasiona kolei czerwonawo brązowy i chiles czernieją, 2 do 3 protokół. Używając szczelinowej łyżki, przenieś mieszankę przypraw strączkowych do słoika blendera, pozostawiając jak najwięcej oleju na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona Kolendry
Mieszanka Przyprawowa
Groszek Split
Rośliny Strączkowe
Soczewica
Papryka Chili
Nasiona
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Patelnia
5
Ukraść około 2 łyżki wody do gotowania z gotujących się warzyw i wlać do małej miseczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Dodaj pastę z tamaryndowca i wymieszaj, aby ją rozpuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Tamaryndowa
7
Przyprawy w słoiku blendera zalać tartym płynem i dodać pomidora. Puree, skrobając wnętrze słoika w razie potrzeby, aby uzyskać ziarnistą, czerwonawo-brązową pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawy
Pomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Odcedzić warzywa w durszlaku, rezerwując 1 szklanki wody do gotowania. Następnie włóż warzywa do rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
Patelnia Z Sosem
9
Dodaj pastę z soczewicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soczewica
10
Wlać zarezerwowaną wodę do gotowania do blendera i dać ostrza szybki wir, aby zmyć słoik.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
11
Dodać do patelni umycia, posypać solą i wymieszać raz lub dwa razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
12
Podgrzać olej pozostały w patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
13
Dodaj nasiona gorczycy, przykryć patelnię, i gotować, aż nasiona przestały popping (Nie w przeciwieństwie do popcornu), o 30 sekund. Wymieszaj ten obskurny olej z warzywami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Gorczycy
Warzywa
7 Sztuk Lukrecji Czarnej Liny – 8 Cali Każda
Nasiona
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
14
Podgrzać curry na średnim ogniu, odsłonięte, mieszając od czasu do czasu, aby smaki się ożenić, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W Proszku
15
Mąkę ryżową posypać mieszaniną i szybko wymieszać. Gotować, aż curry zgęstnieje, 1 do 2 protokół.