Trzy C w pieczonym sosie z soczewicy i Chile

Trzy C w pieczonym sosie z soczewicy i Chile
Trzy C w pieczonej soczewicy-Chile sos może być tylko sos szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 6 i kosztuje 1,32 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 555 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz soczewicę, kolendrę, nasiona gorczycy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Łosoś z pieczonym sosem Chile-Mango, Pan pieczony Filet Mignon z sosem Rumowo-Czerwonym Chile, oraz Pieczone krewetki z wędzonym sosem koktajlowym Chile dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć kapustę, marchew i kalafior w rondlu średniej wielkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
KapustaKapusta
MarchewMarchew
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać wodę do przykrycia i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Wymieszać z kurkumą i liśćmi curry. Obniżyć ciepło do średniego, przykryć patelnię i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą przetargu widłowego, 12 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście CurryLiście Curry
WarzywaWarzywa
KurkumaKurkuma
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Podczas gotowania warzyw, rozgrzać olej na małej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Posypać w podzielonym grochu, soczewica, nasiona kolendry, i chiles. Pieczeń, aż rośliny strączkowe i nasiona kolei czerwonawo brązowy i chiles czernieją, 2 do 3 protokół. Używając szczelinowej łyżki, przenieś mieszankę przypraw strączkowych do słoika blendera, pozostawiając jak najwięcej oleju na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Mieszanka PrzyprawowaMieszanka Przyprawowa
Groszek SplitGroszek Split
Rośliny StrączkoweRośliny Strączkowe
SoczewicaSoczewica
Papryka ChiliPapryka Chili
NasionaNasiona
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
PatelniaPatelnia
5
Ukraść około 2 łyżki wody do gotowania z gotujących się warzyw i wlać do małej miseczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Dodaj pastę z tamaryndowca i wymieszaj, aby ją rozpuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta TamaryndowaPasta Tamaryndowa
7
Przyprawy w słoiku blendera zalać tartym płynem i dodać pomidora. Puree, skrobając wnętrze słoika w razie potrzeby, aby uzyskać ziarnistą, czerwonawo-brązową pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Odcedzić warzywa w durszlaku, rezerwując 1 szklanki wody do gotowania. Następnie włóż warzywa do rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
9
Dodaj pastę z soczewicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
10
Wlać zarezerwowaną wodę do gotowania do blendera i dać ostrza szybki wir, aby zmyć słoik.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
11
Dodać do patelni umycia, posypać solą i wymieszać raz lub dwa razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Podgrzać olej pozostały w patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Dodaj nasiona gorczycy, przykryć patelnię, i gotować, aż nasiona przestały popping (Nie w przeciwieństwie do popcornu), o 30 sekund. Wymieszaj ten obskurny olej z warzywami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GorczycyNasiona Gorczycy
WarzywaWarzywa
7 Sztuk Lukrecji Czarnej Liny – 8 Cali Każda7 Sztuk Lukrecji Czarnej Liny – 8 Cali Każda
NasionaNasiona
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Podgrzać curry na średnim ogniu, odsłonięte, mieszając od czasu do czasu, aby smaki się ożenić, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W ProszkuCurry W Proszku
15
Mąkę ryżową posypać mieszaniną i szybko wymieszać. Gotować, aż curry zgęstnieje, 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka RyżowaMąka Ryżowa
Curry W ProszkuCurry W Proszku
16
Posypać kolendrą, i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
17
artykuł var
18
Typ_27_data = {};
19
artykuł
20
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia100
Rodzaje PotrawSos
Magazyn