Trufle Czekoladowe
Need a gluten free hor d ' oeuvre? Trufle czekoladowe mogą być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 123 kalorie. Ten przepis służy 35. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka śmietany, półsłodka czekolada, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 11%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Brown Butter White Chocolate-Czekoladowe Ciasteczkowe Trufle, Matcha Chocolate Truffles - mała Księga czekolady wegańskiej wróżki, oraz Łatwe Trufle czekoladowe zanurzone w białej czekoladzie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść 8 uncji kawałków czekolady i masła w dużej misce. W małym rondlu na małym ogniu, doprowadzić śmietanę do gotowanego na wolnym ogniu.
Zdjąć z ognia i wlać połowę śmietany do miski.
Gdy czekolada topi się, powoli ubijaj mieszaninę, aż będzie gładka. Następnie stopniowo dodawaj pozostały krem, aż zostanie całkowicie włączony, a ganache będzie gęsty i lśniący.
Wlać ganache do 2-calowej patelni do pieczenia, równomiernie rozprowadzić i umieścić w zamrażalniku na 30 minut lub do momentu ustawienia (powinien mieć konsystencję krówki). Za pomocą melona baller lub małej łyżki, formować rundy i umieścić je na blasze wyłożonej pergaminem lub papierem woskowym.
Trufle pozostawić w zamrażarce na około 15 minut. Po wyjęciu z zamrażarki zwijaj trufle między rękami w kulki wielkości marmuru, lekko ściskając (spróbuj to zrobić szybko, w przeciwnym razie staną się zbyt miękkie). Możesz teraz odkurzyć trufle kakao i podawać je tak, jak jest, ale lepiej utrzymają swój kształt, jeśli najpierw pokryjesz je czekoladą.
Niech trufle odpocząć w zamrażarce, podczas gdy można zrobić polewę czekoladową.
Pozostałe kawałki czekolady umieścić w dużej misce nad rondlem z gotującą się wodą i od czasu do czasu mieszać, aż czekolada całkowicie się rozpuści.
Wyjąć z ognia i ostudzić w temperaturze pokojowej, mieszając od czasu do czasu, aż czekolada zacznie ustawiać się na krawędzi miski. Wrzuć trufle do roztopionej czekolady i wyciągnij je widelcem, pozwalając na kapanie nadmiaru czekolady.
Udekoruj natychmiast lub pozostaw trufle gładkie i przejdź do kroku
Dekorowanie: do dekorowania orzechów, zwinąć świeżo powlekane trufle w płytkim naczyniu z posiekanymi orzechami. Do dekoracji cukrem lub kakao, ustawić świeżo powlekane trufle na talerzu i przesiać Dekor nad nimi. Obróć trufle i przesiać ponownie, aby całkowicie przykryć.
Umieść trufle na wyłożonej blasze do pieczenia i pozostaw je w lodówce na 5 minut. Trufle będą przechowywać przez około 2 tygodnie, schłodzone lub w temperaturze pokojowej, gdy będą przechowywane w szczelnie zamkniętym pojemniku.