Trout Meunière, Stary Styl
Pstrąg Meunière, stary styl może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 642 kalorie, 52g białka, oraz 36 g tłuszczu na porcję. Na 5,87 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soli, bulion cielęcy, ocet winny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać kliny cytrynowe, można śledzić to danie główne z Baklava Rolowana jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Trout Meuniere, Pstrąg Tęczowy Meunière, oraz Pstrąg po baskijsku z ziołami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, przyprawę kreolską i sól połączyć w szerokiej misce. Filety z pstrąga opłukać i osuszyć. Rybę zagrzebać w przyprawionej mące i odciąć nadmiar.
Ugotuj zasmażkę o barwie średnio brązowej, topiąc masło w rondlu na średnim ogniu. Kiedy zacznie bąbelkować, dodaj pozostałą przyprawioną mąkę i gotuj, stale mieszając, aż mieszanina zmieni się na Średni brąz.
Włożyć wywar do innego rondla i umieścić na średnim ogniu.
Zasmażkę ubić na wywarze, aż się rozpuści.
Dodaj sok z cytryny, sos Worcestershire i ocet, i gotuj na wolnym ogniu przez 3 minuty, a następnie wyjmij patelnię z ognia. Utrzymuj SOS ciepły podczas przygotowywania ryby.
Możesz smażyć rybę na maśle, jeśli chcesz, ale w Nowym Orleanie bardziej powszechne jest smażenie jej na calu oleju podgrzanego do 375 stopni. Tak czy inaczej, gotować, aż złoty kolor (o 2 protokół na stronę).
Na rybę polać sosem i podawać z cytrynowymi klinami.
From Tom Fitzmorris ' s New Orleans Food by Tom Fitzmorris, (C) 2006 Stewart, Tabori & Chang