Trippa alla Romana (duszone flaczki z pomidorem, ziołami i parmezanem)

Nigdy nie możesz mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc daj Trippan alla Romana (duszone flaki z pomidorem, ziołami i parmezanem) spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.24 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 230 kalorii. Mieszanka sera parmigiano-reggiano, cebula, pasta pomidorowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 45 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Trippan alla romana (flaki w stylu rzymskim), Flaczki w stylu rzymskim trippan alla Romana, oraz Sztuczne flaki w sosie pomidorowym: Trippa Fintan al Pomodoro dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku połączyć flaki i ocet.
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby pokryć flaczki przez 2 cale. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć do gotowania na wolnym ogniu i gotować, aż flaki jest bardzo delikatny, o 1 1/2 godziny.
Dodaj więcej wody w razie potrzeby, aby flaki były zanurzone.
Odcedzić flaki, zastrzegając płyn do gotowania i pozostawić do ostygnięcia. Pokroić flaki w paski 1-calowe.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, często mieszając, aż cebula zmięknie, ale nie rumiane, o 4 protokół.
Dodać czosnek i gotować, stale mieszając, aż pachnące, o 30 sekund.
Dodać koncentrat pomidorowy i wymieszać do okrycia.
Dodaj pomidory i wymieszaj, aby połączyć.
Dodać flaki wraz z około 1/2 szklanki flaki gotowania cieczy. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć do duszenia i gotować, przykryte, aż sos jest lekko zmniejszona i smaki poślubić, o 30 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Połowę ziół wymieszać w sosie.
Flaczki podzielić równomiernie na 4-6 rozgrzanych miseczek i polać startym serem i pozostałymi ziołami.