Tres Leches de Coco (Ciasto kokosowe Tres Leches)
Tres Leches de Coco (Ciasto kokosowe Tres Leches) to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.34 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 724 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 33 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowoamerykańskiej. Udaj się do sklepu i odbierz mleko skondensowane, mleko kokosowe, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tres Leches ciasto z Crema de Coco, Pastel De Tres Leches Con Coco, oraz Tort Kokosowy Tres Leches dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dla ciasta: wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 163°.
Mąkę i proszek do pieczenia ubić razem w małej misce; odstawić na bok.
W dużej misce ubij białka i sól z mocowaniem trzepaczki na średniej prędkości, aż białka zaczną się poluzować i spienić, około 1 minuty. Zwiększ prędkość do średniej wysokości i ubijaj białka, aż utworzą się miękkie szczyty, od 1 do 2 minut. Powoli dodaj cukier i kontynuuj ubijanie, aż utworzą się sztywne, błyszczące szczyty, od 2 do 3 minut.
Dodajemy żółtka i ubijamy aż się połączą. Zmniejsz prędkość do niskiej i dodaj mieszankę mąki w trzech partiach, na przemian z mlekiem. W razie potrzeby zeskrobać boki i dno miski gumową szpatułką.
Dodaj wanilię i beat tylko do połączenia. Złożyć w kokosie z gumową szpatułką.
Zeskrobać ciasto do ungreased 13-przez 9-calowe naczynie do pieczenia i wygładzić górę.
Piec, aż ciasto tester wstawiony do środka ciasta wychodzi czysty, 45 do 50 minut, obracając ciasto w połowie pieczenia.
Przenieść ciasto do regału chłodzącego i całkowicie schłodzić na patelni, 1 do 2 godzin. Po ostygnięciu, poke Ciasto na całym widelcem lub szaszłyk i uruchomić nóż parowania wzdłuż krawędzi tak, aby oddzielić ciasto z boków naczynia do pieczenia.
W dużej misce ubić mleko kokosowe, mleko skondensowane słodzone i śmietanę.
Wymieszać równomiernie na całym cieście (Patrz uwagi).
Przenieść do lodówki i schłodzić co najmniej 2 godziny.
Do tosty bezy polewa: wymieszać cukier, wodę, i syrop kukurydziany w ciężkim dnie średni rondel na średnim ogniu, aż cukier rozpuszcza. Zwiększyć ciepło do średniej-wysokiej i gotować syrop, aż zarejestruje 116° na termometr cukierki, 8 do 10 minut.
Podczas gotowania syropu, w dużej misce, ubić białka i sól z mocowaniem trzepaczką na średniej prędkości, aż białka zaczną się poluzować i spienić, około 1 minuty. Zwiększ prędkość do średniej wysokości i ubijaj białka, aż utworzą się miękkie szczyty, od 1 do 2 minut.
Z mikserem pracującym na średniej prędkości, powoli i ostrożnie dodaj syrop do białek. Beat aż Na zewnątrz miski jest chłodny w dotyku i białe są grube i błyszczące, o 7 protokół. Złożyć w tosty Kokosowe.
Rozłóż polewę na ostudzonym cieście łopatką, podciągając na bezę, aby stworzyć dekoracyjne szczyty. Latarka beza lekko tosty. Jeśli nie masz palnika, dostosuj stojak piekarnika do górnej trzeciej i rozgrzej piekarnik do 232°.
Piec na złoty kolor, około 5 minut.