Tres Leches Ciasto
Tres Leches ciasto jest Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 16. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 355 kalorii, 9g białka, oraz 16G tłuszczu. Mieszanka mleka, masła, mleka skondensowanego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to bardzo przystępne ceny przepis dla fanów południowoamerykańskiej kuchni. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 28%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Tres Leches de Coco (Ciasto kokosowe Tres Leches), Tres Leches de Ron con Chocolate (czekoladowy Rum Tres Leches Cake), oraz Tres Leches Ciasto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubij żółtka, masło i cukier na średniej prędkości za pomocą elektrycznego miksera 2 minuty lub do momentu, aż mieszanina będzie kremowa.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól połączyć.
Dodać do mieszaniny żółtka na przemian z mlekiem, zaczynając i kończąc mieszanką mąki. Beat z niską prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu. Wymieszać wanilią.
Białka ubić na sztywno; złożyć delikatnie na ciasto.
Wlać ciasto do natłuszczonej i mąki 13-x 9-calowy patelni.
Piec w temperaturze 350 przez 25 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty.
Przebij wierzch ciasta kilka razy małym drewnianym szaszłykiem. Wymieszaj skondensowane mleko, odparowane mleko i śmietanę; stopniowo wlej i rozprowadź na ciepłym cieście. (
Wlać około 1/4 szklanki na raz, pozwalając mieszaninie zanurzyć się w cieście przed nalaniem więcej.)
Odstawić 2 godziny; przykryć i schłodzić przez noc, w razie potrzeby.
Przed podaniem rozprowadzić wierzch ciasta z puszystym lukrem.
Dekorować, w razie potrzeby.
Triki do perfekcji Tres Leches: skorzystaj z porad Dyrektora kuchni testowych Lydy Jones Burnette, aby ciasto wyszło idealnie.
Niech ciasto ostygnie na patelni 10 minut po wyjęciu go z piekarnika.
* Gdy jest jeszcze ciepło, wbijaj dziury w torcie drewnianym kilofem lub szaszłykiem.
* Powoli wlać mieszaninę mleka na ciasto-około 1/4 szklanki na raz-i wygładzić ją szpatułką lub tylną dużą łyżką. Chcesz, aby większość płynu została wchłonięta przez ciasto, co sprawi, że będzie wyjątkowo wilgotne.