Tradycyjny Północnoafrykański Kuskus (Prawdziwy Sposób!) może być tylko Afrykańskie przepis, którego szukasz. Na 1,32 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 516 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 8 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz pasternak, kawałki kurczaka, miętę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kurczak z Afryki Północnej i kuskus, Północnoafrykańska Sałatka Z Kuskusem I Granatem, oraz Północnoafrykańska Krewetka Przyprawiona + Pieczone Letnie Warzywo Izraelski Kuskus dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Drobno posiekać cebulę i zmielić czosnek i umieścić go w dużym ciężkim dnie patelni z mięsem lub kurczakiem, ras El hanout i trochę oliwy z oliwek. Smażyć delikatnie, aby zapieczętować mięso / kurczaka. Używam mojego szybkowaru pr duża żeliwna zapiekanka do tego.Marchewkę, pasternak i cukinię pokroić na 6 części.
Ziemniaki pokroić w 1/4 i zgrubnie posiekać. Posiekaj khourchef lub seler na mniej więcej taką samą wielkość jak marchew. (Marchew, ziemniaki, pasternak i brukiew obrać ze skórki).
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
Oliwa Z Oliwek Do Tostów
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Rutabaga, Obrana I Pokrojona W Kostkę O Boku 1-1/2 Cala
3
Dodać warzywa do mięsa wraz z 1L wody i podgrzać tak, że zaczynają się gotować. Jeśli używasz chili, dodaj ją teraz, wraz z solą i pieprzem. Jeśli gotujesz na zwykłej patelni, gotuj przez 40 minut w ten sposób. Jeśli korzystasz z szybkowaru, tak jak ja, wystarczy 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1 Szklanka Posiekanego Czosnku
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Woda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
10 Ząbków Czosnku, Całych
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodaj pomidory, ciecierzycę i suszoną miętę i 1 / 2L więcej wody lub tyle, aby uzyskać konsystencję "gulaszu".Ponownie ogrzać i gotować na patelni przez kolejne 30 minut, a jeśli używasz szybkowaru, gotuj na med do wysokiej przez kolejne 25 minut.Weź Opakowanie 500g średniego kuskusu i wlej do gazu, jeśli masz. Jeśli nie znaleźć największą miskę masz. Wybierz dowolne "kawałki" i posyp wodą - około 50 ml i łyżeczkę soli nad kuskusem i za pomocą dłoni przetrzyj 1/2 łyżeczki oleju przez kuskus, aby nie przyklejał się. Napełnić kuskus lub parowiec do połowy pełny z kuskusem (jak pęcznieje).Gdy pierwszy raz zauważysz, że para pochodzi z kuskusu, policz 10 minut. Następnie wyjąć z parownika, umieścić w gas ' A i rękami "otworzyć" kuskus (pocierać go między rękami, aby usunąć grudki). To jest bardzo gorące i musisz zwilżyć rękę zimną wodą i posypać trochę kuskusem.Powrót do parowca po dokładnym otwarciu. Powtórz proces gotowania na parze i otwarcia jeszcze dwa razy.Na koniec wyjąć z parownika i umieścić z powrotem w gas ' A. otworzyć na ostatni czas i natrzeć łyżkę ghee lub smen do kuskusu wraz z 2 łyżkami masła lub margaryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Suszona Mięta
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Ghee
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Cienki-
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
10 Ząbków Czosnku, Całych
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodać sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
6
Podajemy kuskus w gas ' a z sosem na wierzchu w stylu tradycyjnym lub w tagine itp. Zazwyczaj kładziemy mięso / kurczaka na miejscu - 1 dla każdego gościa i udekorowujemy kuskus warzywami przed polewaniem sosu na wierzch.Jeśli użyłeś chili, połóż ją na talerzu i pozwól ludziom sobie pomóc!
Pinotage, Riesling i Chenin Blanc to moje najlepsze propozycje dla Afryki. Najlepsze wino do potraw afrykańskich będzie zależeć od dania, ale owocowe, aromatyczne białe wino jest bezpiecznym wyborem dla pikantnych potraw, podczas gdy pinotage byłby tradycyjnym meczem dla kuchni południowoafrykańskiej. Graham Beck Game Reserve Pinotage z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.