Tradycyjny Karmel Flan to bezglutenowe i lakto ovo Wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 282 kalorii, 8G białka, oraz 7G tłuszczu. Za 46 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest to bardzo rozsądna cena przepis dla fanów europejskiej żywności. Ten przepis z Taste of Home wymaga jajek, mleka, soli i ekstraktu wanillanowego. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Najlepiej sprawdza się jako deser i jest robiony w przybliżeniu 1 godzina i 15 minut. Z łyżką ocena 19%, to danie nie jest tak wspaniałe. Podobne przepisy obejmują TRADYCYJNY FLAN (FLAN DE LECHE), Leche Flan (Karmel Flan), oraz Flan de Caramelo (Karmel Flan).
Instrukcje
1
W ciężkim rondlu lub patelni na średnim ogniu 3/4 szklanki cukru. Nie mieszać. Gdy cukier się rozpuści, zmniejsz ogień do małego; gotuj, aż syrop będzie złotobrązowy, ciągle mieszaj. Szybko wlać do niesmarowanego sufletu lub 2-qt. okrągłe naczynie do pieczenia, przechylanie, aby pokryć dno naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Syrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Patelnia Z Sosem
2
Odstaw na 10 minut.
3
W rondelku podgrzej mleko, aż wokół boków rondla utworzą się bąbelki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
4
Zdjąć z ognia. W misce ubij jajka, sól i pozostały cukier. Wymieszaj 1 szklankę ciepłego mleka z mieszanką jajeczną; włóż wszystko na patelnię i dobrze wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Jajko
Mleko
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
Patelnia
5
Dodaj wanilię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
6
Wlać do przygotowanego naczynia.
7
Umieść naczynie w dużej formie do pieczenia. Napełnij większą patelnię wrzącą wodą na głębokość 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
8
Piec w temperaturze 325° przez 55-60 minut lub do momentu, gdy środek się ustawi (mieszanina będzie się kołysać).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
9
Wyjmij naczynie flan na ruszt; ostudzić przez 1 godzinę. Wstaw do lodówki na 3-4 godziny lub do całkowitego schłodzenia. Przejedź nożem po krawędzi i odwróć się na półmisek do serwowania w oprawie. Przechowuj resztki w lodówce.
Creme Caramel w menu? Spróbuj połączyć z kremową Sherry, porto i Tempranillo. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.