Tosty francuskie z nadzieniem ze świeżym dżemem truskawkowym i borówkami

Zapomnij o jedzeniu na mieście lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na amerykańskie jedzenie. Spróbuj zrobić w domu nadziewane tosty francuskie ze świeżym dżemem truskawkowym i borówkami. Jedna porcja tego dania zawiera około 22 g białka , 35 g tłuszczu i łącznie 966 kalorii . Ten przepis na wegetariańskie danie laktoovo jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 4,01 USD za porcję . Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Będzie hitem na Twoim wydarzeniu z okazji Dnia Matki . Udaj się do sklepu i kup borówki, skórkę z cytryny, jajka i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 40 minut . Sprawdza się jako dość drogie śniadanie. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje bardzo złą (ale wciąż możliwą do naprawienia) ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Tosty francuskie z nadzieniem z banana i serka śmietankowego , tosty francuskie z nadzieniem z Nutellą i tosty francuskie z croissantem nadziewanym jagodami i boczkiem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Za pomocą noża do obierania natnij poziomo dolną skórkę każdej kromki chleba, aby utworzyć kieszonkę, do której można włożyć nadzienie owocowe.
W małej misce wymieszaj zmiękczony serek śmietankowy, dżem truskawkowy i skórkę cytrynową. Wymieszaj z jagodami.
Umieść mieszankę w zamykanym woreczku. Kiedy będziesz gotowy na nadzienie chleba, odetnij róg woreczka i włóż nadzienie.
W naczyniu do pieczenia wymieszaj trzepaczką mleko, 1 łyżkę roztopionego masła, brązowy cukier, wanilię, cynamon i jajka.
W dużej patelni o grubym dnie rozpuść 2 łyżki masła na średnim ogniu.
Używając torebki z możliwością ponownego zamknięcia jako rękawa cukierniczego, napełnij każdą kromkę chleba około 2 łyżkami mieszanki serka śmietankowego. Gdy kromki zostaną nadziewane, umieść każdą kromkę w mieszance mleka i jajek na około 10 sekund z każdej strony. Gdy kromki zostaną pokryte bazą budyniową, umieść je na patelni, aby się zrumieniły. Pracuj partiami. Piecz każdą kromkę nadziewanego tostu francuskiego, aż będzie złocistobrązowa, 4 do 5 minut z każdej strony. Jeśli pieczesz dużą partię, przełóż ugotowany tost francuski na blachę do pieczenia i trzymaj w cieple w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Fahrenheita, podczas gdy pieczesz resztę kromek. Powtórz proces z pozostałym tostem francuskim.
Podawać na ciepło, z dodatkowymi owocami, cukrem pudrem i syropem klonowym.
W rondlu na średnio-wysokim ogniu zagotuj truskawki, cukier i sok z cytryny. Zmniejsz ogień do wrzenia i często mieszaj, aż owoce zgęstnieją i staną się syropowate, 5 do 10 minut.
Napełnij dużą miskę lodem i odrobiną wody. Przygotuj mniejszą miskę do mieszania, która może znajdować się w większej misce z lodem. Gdy owoce się ugotują, dodaj je do mniejszej miski i umieść w kąpieli lodowej, aby ostygły. Gdy owoce ostygną, powinny stać się galaretowate. Gdy dżem ostygnie, można go przechowywać.