Tostados z czarnej fasoli z pieczonym sosem Tomatillo

Tostados z czarnej fasoli z pieczonym sosem Tomatillo
Tostados z czarnej fasoli z pieczonym sosem Tomatillo może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 370 kalorii, 14g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz sól, jędrne dojrzałe awokado, fasolę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 212 godzin. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Chicken & Black Bean Tostados, Zapiekane Tacos z Tomatillo i czarną fasolą, oraz Black Bean Tomatillo Dip.

Instrukcje

1
Linia 10-calowa ciężka patelnia (najlepiej żeliwne; nie nonstick) z folią, a następnie podgrzać na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
2
Dodać 2 całe ząbki czosnku i połowę Tomatillo, Wyciąć Boki w dół, i piec na górze pieca, aż dobrze rumiane, 4 do 5 minut (patelnia zacznie palić w tym momencie). Odwróć czosnek i pomidory (pomidory mogą przyklejać się do folii) i piecz, aż dobrze rumiane i pomidory będą całkowicie miękkie, 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Pomidory, Bez łupin, Przekrojone Na PółPomidory, Bez łupin, Przekrojone Na Pół
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
PiecPiec
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
3
Przenieść pieczony czosnek i Tomatillo do robota kuchennego. Odrzuć folię, następnie ułóż patelnię ze świeżym arkuszem folii i upiecz pozostałe 2 ząbki czosnku i pozostałe Tomatillo w ten sam sposób, przenosząc do robota kuchennego. Czosnek i pomidory schłodzić do temperatury pokojowej w misce procesora, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Pieczony CzosnekPieczony Czosnek
Pomidory, Bez łupin, Przekrojone Na PółPomidory, Bez łupin, Przekrojone Na Pół
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
PatelniaPatelnia
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Dodaj chiles, połowa kolendry, i 2 łyżki wody do mieszaniny w procesorze, a następnie impuls, aż utworzy masywny sos, dodając 1 łyżka więcej wody, jeśli zbyt grube.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
Papryka ChiliPapryka Chili
SOSSOS
WodaWoda
5
Przełożyć do miski i wymieszać z cebulą i 1 łyżeczką soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
6
Jeśli za pomocą liści awokado, tosty, 1 na raz, w suchym 10-calowej patelni ciężkiej (bez podszewki folii) na umiarkowanym ogniu, obracając co kilka sekund, aż lekko rumiane i aromatyczne, o 1 minutę, przeniesienie do płyty jako tosty. Przynieść fasolę i pozostałe 2 szklanki wody na wolnym ogniu w 3-quart ciężki rondel, mieszając od czasu do czasu, następnie dodać liście awokado i dusić, odkryte, mieszając od czasu do czasu, 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście AwokadoLiście Awokado
FasolaFasola
TostyTosty
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
7
Fasolę odsączyć na sitku ustawionym nad miską, zachowując płyn. Czysta fasola, 1/4 szklanki płynu do gotowania (reszta rezerwy), liście awokado (jeśli używasz) i posiekany czosnek w robocie kuchennym, aż będzie gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście AwokadoLiście Awokado
CzosnekCzosnek
FasolaFasola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
SitoSito
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
8
Rozgrzać olej w 10-calowej patelni heavy nonstick na umiarkowanym ogniu do gorąca, ale nie palenie, następnie dodać przecier z fasoli i gotować, mieszając, aż do bardzo grubego, o 5 protokół. Wymieszać pozostałe 3/4 łyżeczki soli, następnie zdjąć z ognia i ogrzać, przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Połówki i pit awokado, a następnie miąższ miąższu w dużych kawałkach i pokroić w 1/2-calowe kostki.
Składniki, których będziesz potrzebować
AwokadoAwokado
10
Jeśli to konieczne, wymieszać niektóre zastrzeżone Bean gotowania cieczy w aby bean purée miękkie i łatwe do smarowania. Rozgrzaną fasolę podzielić na tostadas i równomiernie rozprowadzić. Łyżka około 1 łyżka sosu tomatillo nad każdym tostada, następnie podzielić awokado między tostadas i top z rzymską, ser, i pozostałe cilantro.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Bez łupin, Przekrojone Na PółPomidory, Bez łupin, Przekrojone Na Pół
KolendraKolendra
TostadasTostadas
AwokadoAwokado
12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych
SerSer
SOSSOS
FasolaFasola
11
Podawać pozostały sos tomatillo z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Bez łupin, Przekrojone Na PółPomidory, Bez łupin, Przekrojone Na Pół
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W212 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia30
Magazyn