Tortino di Melanzane: ciasto z bakłażanem
Tortino di Melanzane: ciasto z bakłażanem wymaga ok. 1 godzina i 25 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 566 kalorii, 16G białka, oraz 39g tłuszczu każdy. Na 1,55 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz oliwę z oliwek, cebulę, liście oregano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 36%, to danie nie jest takie wspaniałe. Bakłażan Tortino w sosie Kalamatan Olive Marinara, Melanzane Fritte (Bakłażan Sadzony), oraz Polpette di melanzane (bakłażan 'klopsiki') są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej grill lub brojlery. Usypać mąkę i sól na środku deski do krojenia. Używając krajalnicy do ciasta, pokrój masło na mąkę, aż mieszanina będzie przypominać grube okruchy.
Wymieszać z jajkiem i zimną wodą i wyrobić ciasto na tyle, aby się połączyło. Owinąć w folię i przechowywać w lodówce 30 minut.
Brush plastry bakłażana z oliwą z oliwek i grill po obu stronach, aż oznaczone i chrupiące, o 3 protokół na stronie. Odstawić. Tymczasem, w 12 do 14-calowej patelni, podgrzać oliwę na dużym ogniu, aż tylko palenie.
Dodać czosnek i cebulę i saute na dużym ogniu, aż światło złoty kolor.
Dodać miętę, tymianek, oregano i sól i pieprz do smaku i gotować 5 minut więcej. Przecier pomidorowy wymieszać, doprowadzić do wrzenia, gotować na wolnym ogniu aż będzie bardzo gęsty i dusić jak i zdjąć z ognia.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Rozwałkuj ciasto na równą grubość 1/8 cala i dopasuj je do 10-calowej patelni do tarty. Blind piec skorupę ciasta przez 20 minut, aż złoty kolor będzie brązowy, a następnie wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia.
Ułóż plastry bakłażana i mieszaninę sosu pomidorowego w skorupce tarty, naprzemiennie warstwami i zakończ warstwą bakłażana.
W razie potrzeby pokroić plastry, aby pasowały do skorupy ciasta. Top z obficie startym serem i piec w piekarniku 20 minut, aż ser jest rumiane i sos jest bulgotanie.
Ostudzić 15 minut, następnie pokroić i podawać.