Tortelli di Fiore di Zucca (Squash Blossom Tortelli)
Tortelli di Fiore di Zucca (Squash Blossom Tortelli) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 85 g tłuszczu, oraz w sumie 1262 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.84 za porcję. 2 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz mascarpone, oliwę z oliwek, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%, co jest solidne. Podobne przepisy to Tortelli di Fiore di Zucca (Squash Blossom Tortelli), Tortelli di Castagne: kasztanowy Tortelli, oraz Tortelli con la Coda (Tortelli z ogonami).
Instrukcje
W dużej misce, połączyć kwiaty, mascarpone, jajko, Parmigiano-Reggiano, sól i gałka muszkatołowa.
Dobrze wymieszać, tworząc gęstą, ale nie zbyt sztywną mieszaninę. Odstawić.
Przygotowane ciasto makaronowe podzielić na 3 kulki tej samej wielkości.
Tocz każdą kulkę do najcieńszego ustawienia na maszynie do walcowania makaronu.
Wytnij każdy arkusz na 5-calowe kwadraty.
Umieść obfite łyżkę mieszanki sera i kwiatów w środku każdego kwadratu i złożyć każdy kwadrat, róg do rogu, tworząc trójkąt. Złóż pozostałe 2 rogi razem, tworząc tortello.
Tortelli umieścić na tacy arkuszy posypane mąką, aż będzie gotowy do gotowania.
Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli.
W 14 do 16-calowej patelni saute, rozgrzać masło, aż się spieni i ustąpi.
Tymczasem Tortelli gotować we wrzącej wodzie przez 2 minuty.
Odcedzić makaron, rezerwując wodę do gotowania i dodać do makaronu na patelnię z masłem.
Dodaj odrobinę wody z makaronu i liści szałwii i wrzucić na dużym ogniu 1 minutę do płaszcz i emulgowania. Podziel makaron równomiernie pomiędzy 4 rozgrzane miseczki makaronu, zetrzyj na tarce Parmigiano-Reggiano i natychmiast podawaj.
Kopiec 3 1/2 szklanki mąki w środku dużej drewnianej deski do krojenia. Zrobić dobrze w środku mąki i dodać jajka i oliwę z oliwek. Za pomocą widelca ubijaj jajka i olej i zacznij włączać mąkę, zaczynając od wewnętrznej krawędzi studni.
W miarę poszerzania studni, wypychaj mąkę z podstawy Kopca, aby zachować kształt studni. Ciasto zbierze się, gdy połowa mąki zostanie włączona.
Zacznij ugniatać ciasto obiema rękami, używając dłoni. Gdy masz spójną masę, usuń ciasto z planszy i zeskrobać i wyrzucić resztki bitów. Lekko przełożyć płytę i kontynuować ugniatanie przez 6 minut. Ciasto powinno być elastyczne i trochę lepkie. Zawiń ciasto w plastik i pozostaw na 30 minut w temperaturze pokojowej.
Rolka lub kształt według potrzeb.