Tort żółwiowo-czekoladowo-karmelowy
Tort Żółwia Czekoladowo-Karmelowego wymaga około 1 godziny i 50 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 607 kalorii, 7 g białka i 22 g tłuszczu. Za 1,48 dolara za porcję otrzymasz deser dla 8 osób. Ten przepis z Allrecipes ma 53 fanów. Udaj się do sklepu i kup budyń z galaretką o smaku waniliowym, karmelki, mleko i kilka innych rzeczy, które przygotujesz już dziś. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżkową wynoszącą 30%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Tort z żółwiami czekoladowo-karmelowymi, Ciasteczka z żółwiami czekoladowo-karmelowymi i Tort czekoladowo-karmelowy z orzechami.
Instrukcje
Przygotuj ciasto na ciasto i upiecz zgodnie z instrukcją na opakowaniu na 2 (9-calowe) okrągłe warstwy, dodając suchą mieszankę budyniową czekoladową do mieszanki ciasta przed zmieszaniem z płynnymi składnikami. Schłodzić ciasta na patelniach 10 minut; odwrócić na stojaki z drutu.
Usuń patelnie. Całkowicie ostudzić ciasta.
W międzyczasie karmelki i mleko w kuchence mikrofalowej ustaw na WYSOKIE 2 minuty; zamieszać. Wstawić do mikrofalówki na 2 minuty lub do całkowitego rozpuszczenia karmelków, mieszając po każdej minucie.
Dodaj suchą mieszankę budyniową waniliową; ubić 2 minuty. Ostudzić 15 minut. Delikatnie wymieszaj 1-1/2 szklanki COOL WHIP. Przechowywać w lodówce 20 minut lub do momentu schłodzenia.
Przekrój ciasta poziomo na pół; układać na talerzu, rozprowadzając 1/3 masy karmelowej pomiędzy każdą warstwą.
Pozostałą część w kuchence mikrofalowej COOL WHIP i czekoladę w naczyniu do kuchenki mikrofalowej 2 minuty lub do momentu wymieszania, mieszając po każdej minucie. Schłodzić 10 minut
Rozłóż na tortie, pozwalając, aby nadmiar glazury spłynął na dół.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to świetny wybór na tort. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Pinot Noir Williams Selyem Russian River Valley z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 110 dolarów za butelkę.
Williams Selyem Rosyjska Dolina Rzeki Pinot Noir
Aromaty czerwonej wiśni, konfitury truskawkowej i wyblakłych płatków róż zdają się śpiewać w najwyższych rejestrach tej kuszącej oferty. Nuty korzenia buraka, suszonych ziół i przypraw drzewnych oferują nuty basowe, które uzupełniają ten wspaniały apartament orkiestrowy. Z powietrzem aromaty intensyfikują się z nutami wiśni Morello. W smaku bardzo gęste na wejściu z silną smugą mineralności aż do finiszu. Garbniki są wyjątkowo drobnoziarniste i przypominają herbatę cejlońską. Pinot Noir z Russian River Valley 2015 to klasyk, który podkreśla elegancję i moc naprawdę wspaniałego regionu upraw. Pinot Noir do tej mieszanki pochodził głównie z naszych winnic Drake Estate i Williams Selyem Estate Vineyard.