Tort Ziemniaczano-Bekonowy
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 54g tłuszczu, oraz w sumie 756 kalorii. Ten przepis służy 6. Na $1.2 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś boczek, mąkę, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tort Ziemniaczano-Bekonowy, Tort Ziemniaczano-Bekonowy, oraz Tort śniadaniowy z kiełbasą-boczkiem i serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Uformuj skórkę: masło, mąkę i drobną sól w robocie kuchennym, aż mieszanina będzie wyglądała jak mokry piasek.
Dodaj 8 do 10 łyżek wody lodowej, 1 łyżkę na raz, pulsując po każdym dodaniu, aż ciasto zacznie się zlepiać. Ciasto podzielić między 2 plastikowe torebki do wielokrotnego zamykania i wkleić w dyski. Przechowywać w lodówce co najmniej 30 minut.
Rozwałkuj 1 krążek ciasta na 10-calową okrągłą powierzchnię na mące. Dopasuj ciasto do 9-calowej płyty ciasta i przechowywać w lodówce.
Dodać do napełniania: Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. gotować boczek na patelni na średnim ogniu, aż ostry; odcedzić na ręcznikach papierowych.
Ostudzić, a następnie kruszyć.
Przynieś gałązki śmietany i tymianku do nagiego gotowania na wolnym ogniu w rondlu na małym ogniu.
Usuń z ognia; niech strome 5 minut.
Ziemniaki pokroić na pół wzdłuż, następnie cienko pokroić w poprzek.
Wyjąć talerz ciasta z lodówki.
Dodać warstwę plastrów ziemniaków na ciasto w okrągły wzór, nakładając; doprawić koszerną solą i pieprzem i posypać około jednej czwartej boczku. Kontynuuj nakładanie warstw, aż patelnia będzie prawie pełna. Top równomiernie z gruyere. Delikatnie wlać krem na torte, pozwalając mu przesączyć między plasterkami ziemniaków.
Rozwałkuj pozostały krążek ciasta na 10-calową okrągłą powierzchnię na mące.
Połóż ciasto na nadzieniu; naciśnij krawędzie 2 skórek razem i zagniataj je. Ubij żółtko z odrobiną wody i posmaruj wierzchnią skórkę. Ostrym nożem Wytnij kilka szczelin w środku skorupy, aby umożliwić ucieczkę pary.
Umieścić torte na blasze do pieczenia i piec, aż skorupa jest rumiane i ziemniaki są gotowane przez, 50 minut do 1 godziny. (Krawędzie przykryć folią, jeśli zbyt szybko się brązowieją.)
Odstawić na co najmniej 15 minut przed cięciem na kliny. Wierzch z liści tymianku.