Rozłóż resztę masła, zaczynając od góry, a następnie wygładź i wiosłuj po bokach iw dół do deski. Powtórz cały proces z pozostałymi ciastami, używając odpowiednich desek i różnych ilości maślanego kremu. Ciasta są teraz gotowe do mrożenia. W razie potrzeby można je pozostawić na noc, luźno przykryte folią spożywczą. Pokrycie tortu lukrem: na tort 15 cm potrzeba około 500 g lukru, 1 kg na tort 23 cm i 1,7 kg na tort 30 cm. Odkurz powierzchnię roboczą cukrem pudrem, ugniataj lukier, aż stanie się giętki, a następnie użyj wałka do ciasta, aby zwinąć go w okrąg wystarczająco duży, aby pokryć boki i wierzch ciasta, z niewielką ilością resztek. Użyj string, aby sprawdzić rozmiar. Użyj wałka do ciasta, aby pomóc podnieść wisienkę na torcie. Wygładź lukier wokół ciasta rękami, rozluźniając go na krawędziach iw dół do planszy. Następnie odciąć nadmiar ostrym nożem, spłukać spodem płyty ciasta. Wygładzić wszelkie ślady płaskimi dłońmi, polerując lukier do lekkiego połysku.Gdy już mrożone wszystkie ciasta, przykryć grubą płytę podstawy. Lekko posmaruj schłodzoną przegotowaną wodą, a następnie połóż lukier. Trim do krawędzi deski z nożem (mam tendencję do robienia tego, jak chciałbym ciasto skorupa, trzymając deskę w lewej ręce, i nóż w prawej), a następnie pozostawić deskę i ciasta do wyschnięcia na noc. Układanie ciast: kołki, które są w zasadzie plastikowymi pałeczkami, zapewniają stabilność i wytrzymałość ciastom warstwowym, a bloki polistyrenowe pozwalają dodać "pływającą" warstwę kwiatów. Mierząc i przecinając Kołki do tej samej długości, co polistyren, zapewnisz równą platformę dla następnego ciasta, na którym można usiąść, nawet jeśli ciasto poniżej jest nieco nierówne. Umieść manekina 15 cm centralnie na największym torcie. Włóż cztery kołki do ciasta, wokół zewnętrznej części manekina, w kształcie kwadratu. Zepchnij je w dół, aż spotkają się z deską do ciasta. Zaznacz długopisem, w którym znajduje się górna część manekina. Ostrożnie wyciągnij kołki; następnie, za pomocą nożyczek, zdobądź wokół każdego kołka, w którym go zaznaczyłeś. Zatrzaśnij plastik czysto. Ponownie włóż kołki w ich oryginalne otwory, zaokrąglony koniec w dół. Powtórz proces z tortem 23 cm i manekinem 12 cm.Umieść największy tort na środku zakrytej planszy. Uruchom cienką linię kleju wokół płyty bazowej i przymocuj taśmę wokół niej. Przymocuj wstążkę wokół każdego ciasta, używając plamki kleju na wstążce, aby zabezpieczyć ją dla siebie. Jeśli przenosisz ciasto na miejsce, włóż je do pudełek. Zrób mały zestaw do zabrania ze sobą - klej, nożyczki itp.-na wypadek, gdybyś musiał coś ponownie zrobić. W dzień-układanie i dekorowanie tortu kwiatami: użyłam hortensji-są piękne, w sezonie i można osiągnąć dramatyczny efekt przy stosunkowo niewielkiej liczbie zakwitów. W dniu, z wyjątkiem stawiania kwiatów na torcie, dopóki nie będzie to możliwe.