Tort nawiedzony cmentarz
Tort nawiedzony cmentarz wymaga ok. 2 godziny i 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 741 kalorii. Ten przepis służy 10. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz mleko, brązowy cukier muscovado, pojedyncza śmietana i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest idealny do Halloween. 745 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%. Podobne przepisy to Tort Nawiedzony Zamek, Tort Nawiedzony Dom, oraz Haunted Halloween Layer Cake.
Instrukcje
Aby zrobić duchy, Rozgrzej piekarnik do 110C / 90C wentylator / Gaz . Ubij białko w czystej misce, aż utworzą się sztywne szczyty.
Ubijaj cukier łyżką na raz i ubijaj przez kilka minut, aż mieszanina będzie gęsta i będzie przypominać pianę do golenia. Delikatnie łyżkę mieszanki do dużej torby zamrażarki, a następnie wyciąć otwór 1,5 cm w jednym z rogów. Przykryć blachę do pieczenia z pergaminem do pieczenia. Ostrożnie wyciśnij z torebki małe kółko ubitego białka, ciągnąc do góry, aby uzyskać kształt ducha. Powtarzaj, aż mieszanina zostanie zużyta, powinieneś uzyskać około 15 duchów.
Piec przez 1 godzinę, aż chrupiące. Może być przechowywany w hermetycznym pojemniku do 2 dni.
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Do dużej miski Wrzuć proszek kakaowy, mąkę i cukier, rozbijając grudki cukru.
Jajka, mleko i olej wymieszać w miarce lub misce, następnie zalać suche składniki i wszystko razem wymieszać, aż będzie gładkie. Posmaruj i wyłóż głębokie naczynie do pieczenia (20 x 30 x 5 cm) pergaminem do pieczenia.
Wlać mieszaninę ciasta i piec przez 30 minut. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie przełożyć na talerz do serwowania. Alternatywnie, dobrze owinąć i przechowywać do 2 dni.
Zakończ dekorowanie ciasta: krem rozgrzać w rondlu, aż się zagotuje.
Gorzką czekoladę umieścić w dużej misce i zalać gorącą śmietaną. Mieszaj, aż czekolada się rozpuści. Użyj czystego pędzla, aby pomalować warstwę czekolady na 7 herbatników, a następnie odstawić do ostygnięcia.
Resztę masy czekoladowej przelać na ciasto i wygładzić nożem. Whizz ciasteczka czekoladowe, lub bash w torbie zamrażarki z wałkiem do ciasta, aż tworzą małe okruchy.
Posypać wierzchem ciasta.
Białą czekoladę umieścić w małej misce, ustawionej na patelni z gotującą się wodą. Pozostawić na 5 minut lub do roztopienia, a następnie łyżkę do małej torebki zamrażarki. Poczekaj 10 minut, aby mieszanina nie była zbyt ciekła, a następnie wytnij mały otwór w jednym rogu torby. Wyduś 2 małe krople na każdego ducha, umieść na każdym srebrną kulkę, aby zrobić oczy, a następnie wyduś odpowiednie słowa i kształty na nagrobkach. Pozostawić na 30 minut, aby ustawić, a następnie wcisnąć biszkoptowe nagrobki do ciasta i rozmieścić duchy wokół. Aby duchy latały, wepchnij cienki drut (możesz go dostać z kwiaciarni pamiętaj, aby usunąć przed jedzeniem) w dno ducha, a następnie umieść w cieście, chowając drut za nagrobkiem.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje na ciasto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "