Tort makowy z pomarańczową glazurą
Tort makowy z pomarańczową glazurą może być właśnie deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 589 kalorii, 8G białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 15 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz sól, cukier, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Tort Makowy, Tort Makowy, oraz Tort Makowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko posmarować i mąkę dwie 8 calowe okrągłe patelnie do ciast. W małej misce wymieszać mąkę, mak, proszek do pieczenia, sól i buławę; odstawić.
W dużej misce, śmietany razem 1 szklanka masła i 1 szklanka cukru, aż puszyste. Ubić jajka, po kolei, dodać startą skórkę pomarańczową i 1 łyżeczkę wanilii. Wymieszać mieszaninę mąki, ubijając z małą prędkością, aż do dobrze wymieszanego. Podzielić równo na 2 smarowane i mąki 8 calowe okrągłe patelnie ciasto.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 20 do 30 minut. Pozostaw warstwy ciasta do ostygnięcia, a następnie podziel każdą warstwę na pół poziomo.
Ułóż 4 warstwy ciasta razem z około 1/3 szklanki nadzienia rozłożonego między każdą warstwą.
Rozłóż boki (nie wierzch) ciasta z pozostałym nadzieniem. Przechowywać w lodówce.
Rozprowadzić ostudzoną glazurę na wierzchu ciasta i udekorować lokami skórki pomarańczowej. Ciasto przechowywać w lodówce.
Połącz cukier cukierniczy, 3/4 szklanki masła, 2 żółtka i 1 łyżkę wanilii. Beat na średniej prędkości do lekkiego i puszystego (około 2 do 3 minut).
Aby glazura: w rondlu połączyć sok pomarańczowy, 2 łyżki cukru, skrobię kukurydzianą i skórkę pomarańczową. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i dojdzie do wrzenia. Odstawić do ostygnięcia przed łyżką na ciasto.