Tort makowy z pomarańczową glazurą

Tort makowy z pomarańczową glazurą
Tort makowy z pomarańczową glazurą może być właśnie deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 589 kalorii, 8G białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 15 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz sól, cukier, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Tort Makowy, Tort Makowy, oraz Tort Makowy.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko posmarować i mąkę dwie 8 calowe okrągłe patelnie do ciast. W małej misce wymieszać mąkę, mak, proszek do pieczenia, sól i buławę; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
MakowiecMakowiec
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Kwiat MuszkatołowyKwiat Muszkatołowy
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
PiekarnikPiekarnik
2
W dużej misce, śmietany razem 1 szklanka masła i 1 szklanka cukru, aż puszyste. Ubić jajka, po kolei, dodać startą skórkę pomarańczową i 1 łyżeczkę wanilii. Wymieszać mieszaninę mąki, ubijając z małą prędkością, aż do dobrze wymieszanego. Podzielić równo na 2 smarowane i mąki 8 calowe okrągłe patelnie ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
WaniliaWanilia
MasłoMasło
KremKrem
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
3
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 20 do 30 minut. Pozostaw warstwy ciasta do ostygnięcia, a następnie podziel każdą warstwę na pół poziomo.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Ułóż 4 warstwy ciasta razem z około 1/3 szklanki nadzienia rozłożonego między każdą warstwą.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
5
Rozłóż boki (nie wierzch) ciasta z pozostałym nadzieniem. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
6
Rozprowadzić ostudzoną glazurę na wierzchu ciasta i udekorować lokami skórki pomarańczowej. Ciasto przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
GlazuraGlazura
1
Połącz cukier cukierniczy, 3/4 szklanki masła, 2 żółtka i 1 łyżkę wanilii. Beat na średniej prędkości do lekkiego i puszystego (około 2 do 3 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
WaniliaWanilia
MasłoMasło
CukierCukier
2
Aby glazura: w rondlu połączyć sok pomarańczowy, 2 łyżki cukru, skrobię kukurydzianą i skórkę pomarańczową. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i dojdzie do wrzenia. Odstawić do ostygnięcia przed łyżką na ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
GlazuraGlazura
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Magazyn