Tort kawowy jagodowy z klonową glazurą

Tort kawowy jagodowy z klonową glazurą
Tort kawowy jagodowy z klonową glazurą to Wegetariańskie poranny posiłek. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 234 kalorie. Ten przepis służy 16. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sól, soda oczyszczona, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Ciasto kawowe z gruszką z klonową glazurą, Klasyczny bananowy tort kawowy Streusel z klonową glazurą, oraz Cynamonowe ciasto kawowe z dyni Streusel z klonową glazurą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 163°. obficie nasmarować 12-filiżanki karbowanej rurki ciasto pan ze skróceniem. W małej misce wymieszać 3 łyżki cukru granulowanego i 1 łyżeczkę cynamonu; posypać równomiernie na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
SkracanieSkracanie
CynamonCynamon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PiekarnikPiekarnik
2
W dużej misce, beat 1 szklanka cukru i masła z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż lekkie i puszyste, skrobanie miski od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodaj 1 jajko na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Ubij w kwaśnej śmietanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
JajkoJajko
4
Na małej prędkości, ubić w 2 szklanki mąki, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, 1/2 łyżeczki cynamonu i sól. Borówki obłożyć 2 łyżkami mąki. Łyżką delikatnie wymieszać borówki w ciasto. Łyżka ciasto na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Borówki AmerykańskieBorówki Amerykańskie
CynamonCynamon
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Piec 45 do 50 minut lub do wykałaczki włożonej w pobliżu centrum wychodzi czysty. Schłodzić w pozycji pionowej w patelni na stojaku chłodzącym 25 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
6
Umieść żaroodporny talerz do serwowania do góry nogami nad patelnią; obróć płytę i patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Zdjąć patelnię. Ciasto całkowicie fajne, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
W małej misce, wymieszać cukier puder, smak klonu i tyle mleka, aż gładka i pożądana mżawka konsystencji; mżawka na schłodzone ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Smak KlonowySmak Klonowy
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Magazyn