Tort Czekoladowo-Orzechowy
Ciasto czekoladowo-orzechowe może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisem na deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 258 kalorii. Ten bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 100 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mąki, cukier puder, cukier granulowany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 44%. Spróbuj Tort Czekoladowo-Orzechowy, Tort Czekoladowo-Orzechowy, oraz Tort Czekoladowo-Orzechowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zalać 9-calową patelnię springform sprayem do gotowania i posypać 2 łyżeczkami mąki.
Umieść orzechy laskowe w średniej patelni nonstick. Gotować na średnim ogniu 6 minut lub aż lekko tosty, często mieszając. Obróć orzechy na ręcznik.
Zwiń ręcznik; zetrzyj Skórki. Super.
Orzechy laskowe umieścić w robocie kuchennym; proces aż grubo zmielone.
Dodaj 3 łyżki mąki; proces aż drobno zmielone.
W dużej misce wymieszać 1 szklankę cukru granulowanego i 6 kolejnych składników (cukier przez 3 białka); dobrze wymieszać trzepaczką.
Dodać mieszaninę orzechów laskowych i dobrze wymieszać. Ubić 7 białek z dużą prędkością miksera, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać 3 łyżki cukru granulowanego, 1 łyżkę na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. Złóż jedną trzecią mieszaniny białek jaj w mieszaninę kakaową; delikatnie złóż pozostałą mieszaninę białek jaj. Łyżka do przygotowanej patelni springform.
Piec torte w 350 przez 40 minut lub do zestawu; ostudzić torte na stojaku z drutu.
Usuń boki patelni. Na torcie ułożyć maliny, a na malinach przesiać cukier puder.