Tort celebracyjny Shooting star
Shooting Star celebration cake to śródziemnomorski przepis, który służy 12. Jedna porcja zawiera 350 kalorii, 0g białka, oraz 14g tłuszczu. Na 2,38 zł za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Mieszanka gotowych do rolki lukier, cm okrągłe ciasto, złoto jadalne połysk, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Ten przepis jest lubiany przez 170 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) wynik łyżki 7%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Star-Studded Celebration Cupcakes, Shooting the Breeze, oraz Tort Okolicznościowy.
Instrukcje
Zagnieść 700 g lukru, aż będzie gładka. Odkurz powierzchnię roboczą cukrem pudrem, a następnie zwiń lukier w okrąg o grubości 5 mm i szerokości 40 cm.
Wymieszaj ciasto z chłodną, przegotowaną wodą.
Zawiń lukier na wałek do ciasta, a następnie umieść na marcepanie, wygładzając wszelkie fałdy.
Odetnij nadmiar, a następnie użyj szklanki, aby wygładzić boki ciasta.
Wykończenia zagnieść z pozostałym 300g lukrem i rozwałkować do grubości 5 mm. Za pomocą noża gwiazdkowego o średnicy 8 cm Wytnij jedną dużą gwiazdę.
Rozwałkuj resztę lukru trochę cieńszy, a następnie wyciąć 20 gwiazd za pomocą małego noża. Gwiazdki należy unieść na papier odporny na tłuszcz i pozostawić na noc. Po wyschnięciu wymieszaj część złotego połysku z kroplą wody, a następnie pomaluj dużą gwiazdę i połowę małych gwiazd na złoto. Pozostawić do wyschnięcia na 30 min.
Plastry do squasha razem i pokoloruj czerwoną pastą barwiącą. W przypadku ogona Gwiazdy ułóż połowę lukru w prostokąt i rozwiń na długi pasek o grubości około 3 mm.
Wytnij długość, 40 cm długości i 10 cm szerokości na jednym końcu, zwężając się do około 5 cm szerokości.
Wytnij V na szerokim końcu (patrz rysunek, poniżej po lewej). Przykryć folią spożywczą, a następnie zwinąć resztę lukru w kółko o długości 20 cm.
Wytnij kształt przewijania, zapewniając, że jeden koniec ma taką samą szerokość, jak cieńszy koniec pierwszego kawałka.
Umyj boki ciasta wodą, a następnie owinąć ogon. Podnieś kawałek scrollshaped na ciasto, zwilżając pod spodem, aby się przyklejał, i połącz zwój i końce ogona razem.
Nadmiar cukru pudru zetrzeć wilgotną szczotką i pozostawić do wyschnięcia.
Zwiń kulkę lukru wielkości orzecha włoskiego i połóż na torcie, gdzie kończy się ogon.
Ubij białko z cukrem pudrem, aby uzyskać gładką pastę. Łyżka do worka na lukier wyposażonego w drobną dyszę do pisania. Użyj tego, aby przykleić dużą gwiazdę do kuli lukru, a małe gwiazdki do ogona, a także do rurki stopniowane kropki do dekoracji. Pozostawić do wyschnięcia.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Ciasto świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.