Lodowy tort bezowy to bezglutenowe deser. Na 2,24 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 476 kalorii, 7G białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i zbierz wiśnie, śmietanę z kamienia nazębnego, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bezowy Tort Lodowy, Tort Śmietankowy Bezowy, oraz Tort bezowy z kremem miętowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 121°. wyłóż dużą blachę do pieczenia z pergaminem. Używając patelni do ciasta jako przewodnika, narysuj dwa 8-calowe okręgi; Odwróć papier.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Blacha Do Pieczenia
Forma Na Ciasto
Piekarnik
2
Wymieszać suszone wiśnie i rum; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wiśnie Suszone
Miód Cytrusowy
3
Wymieszać espresso z wrzącą wodą; odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Woda
4
Za pomocą elektrycznego miksera ubijaj białka, śmietanę z kamienia nazębnego i sól, aż uformują się miękkie szczyty. Beat w cukrze, a następnie beat z dużą prędkością, aż sztywny. Beat w espresso i wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Tatarski
Białka Jaj
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Wanilia
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
5
Rozprowadzić białą mieszaninę na 2 równe dyski w przygotowanych kręgach pergaminowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Jajko
6
Piec przez 1 1/2 godziny, a następnie wyłączyć piekarnik i odstawić do piekarnika na 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
7
Ochłoń. Oderwij papier i umieść 1 warstwę bezy na 9-calowej patelni ze sprężynami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Springform
8
Wiśnie odcedzić; osuszyć. Wymieszać z lodami waniliowymi; rozprowadzić na patelni. Wierzch z drugą bezą; zamrozić na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Waniliowe
Czereśnie
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Połączyć lody czekoladowe z orzechami; rozłożyć na bezę. Przykryć folią; zamrozić na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Czekoladowe
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Orzechy
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
10
Wyjąć ciasto z patelni. Śmietanę ubić i rozprowadzić na wierzchu. Polej kakao i udekoruj wiśniami.
Lody świetnie komponują się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.