Tort Bezowy Do Lodów

Tort Bezowy Do Lodów
Lodowy tort bezowy to bezglutenowe deser. Na 2,24 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 476 kalorii, 7G białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i zbierz wiśnie, śmietanę z kamienia nazębnego, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bezowy Tort Lodowy, Tort Śmietankowy Bezowy, oraz Tort bezowy z kremem miętowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 121°. wyłóż dużą blachę do pieczenia z pergaminem. Używając patelni do ciasta jako przewodnika, narysuj dwa 8-calowe okręgi; Odwróć papier.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
PiekarnikPiekarnik
2
Wymieszać suszone wiśnie i rum; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wiśnie SuszoneWiśnie Suszone
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
3
Wymieszać espresso z wrzącą wodą; odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
WodaWoda
4
Za pomocą elektrycznego miksera ubijaj białka, śmietanę z kamienia nazębnego i sól, aż uformują się miękkie szczyty. Beat w cukrze, a następnie beat z dużą prędkością, aż sztywny. Beat w espresso i wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Białka JajBiałka Jaj
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
WaniliaWanilia
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
5
Rozprowadzić białą mieszaninę na 2 równe dyski w przygotowanych kręgach pergaminowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
JajkoJajko
6
Piec przez 1 1/2 godziny, a następnie wyłączyć piekarnik i odstawić do piekarnika na 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Ochłoń. Oderwij papier i umieść 1 warstwę bezy na 9-calowej patelni ze sprężynami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
8
Wiśnie odcedzić; osuszyć. Wymieszać z lodami waniliowymi; rozprowadzić na patelni. Wierzch z drugą bezą; zamrozić na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody WanilioweLody Waniliowe
CzereśnieCzereśnie
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Połączyć lody czekoladowe z orzechami; rozłożyć na bezę. Przykryć folią; zamrozić na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody CzekoladoweLody Czekoladowe
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
OrzechyOrzechy
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
10
Wyjąć ciasto z patelni. Śmietanę ubić i rozprowadzić na wierzchu. Polej kakao i udekoruj wiśniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem CiężkiKrem Ciężki
CzereśnieCzereśnie
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Lody świetnie komponują się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn