Tofu Smażony Ryż
Smażony ryż tofu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 378 kalorii, 16G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.8 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać olej roślinny, ząbki czosnku, zielona cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Niskotłuszczowy Ryż Smażony Tofu, Tofu Stir-Fry ze smażonym ryżem, oraz Warzywny ryż smażony z Tofu.
Instrukcje
Ugotuj ryż zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Podczas gotowania ryżu, podgrzać 1 łyżkę oleju roślinnego w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj tofu; gotować 4 protokół lub do lekko rumiane, mieszając od czasu do czasu.
Dodać jajka na patelni; gotować 1 minutę lub do momentu zakończenia, łamanie jaj na małe kawałki.
Dodaj 1 łyżkę oleju roślinnego do patelni.
Dodaj 1 szklanka cebuli, groszek i marchew, czosnek, i imbir;podsmażyć 2 protokół.
Podczas gdy mieszanka warzywna gotuje, połącz sake, sos sojowy, sos hoisin i olej sezamowy.
Dodać ugotowany ryż na patelnię; gotować 2 minuty, stale mieszając.
Dodaj tofu, jajko i mieszankę sosu sojowego; gotować 30 sekund, stale mieszając.
W razie potrzeby udekorować pokrojoną zieloną cebulą.