Tofu Skin Noodles
Tofu skin Noodles to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Na $1.8 za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 270 kalorii, 13g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Mieszanka oleju canolan, olej sezamowy, zielona cebula, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Ten przepis jest lubiany przez 42 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Tofu Skin Rolls, Smażony Bok Choy ze skórką Tofu (腐皮青菜), oraz Zielona papryka, szynka i skórka z Tofu z octem sezamowym.
Instrukcje
Namoczyć skórę tofu w dużej misce z wodą, aż zmiękną, o 30 protokół.
Wyjąć z wody. Ułóż arkusze na desce do krojenia i zwiń do cylindra.
Pokrój w poprzek na plastry 1/4 cala lub na preferowaną szerokość makaronu.
Przynieś garnek wody do wrzenia.
Dodaj pocięte pasma skóry tofu i dusić do miękkości, 10 do 15 protokół.
Rozgrzać olej w woku na dużym ogniu, aż się połysk.
Dodać bok choy i smażyć do miękkości, o 1 minutę.
Dodać szalotki i czosnek i Stir-smażyć, aż jasnobrązowy i pachnące, o 30 sekund.
Dodaj paprykę chili, jeśli używasz.
Dodaj skórę tofu, sos sojowy i sos ostrygowy. Mieszaj, aby równomiernie rozprowadzić przyprawy; smażyć, aż skóra tofu wchłonie przyprawy i pozostały alkohol wok. Doprawić do smaku solą.
Zdjąć z ognia i mżawka w 1 do 2 łyżeczki oleju sezamowego, w razie potrzeby.