Toast Kaya Susan Feniger
Jedna porcja zawiera 1953 kalorie, 42g białka, oraz 98 g tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 1 i kosztuje 3,91 zł za porcję. Mieszanka żółtka, jajko sadzone " słoneczny side up, mleko kokosowe, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 11 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kaya Toast z ulicy Susan Feniger, Zuzanna Feniger zapiekane w sezamie placki bananowe z kokosowym dżemem Kaya, oraz Ukraińskie pierogi ze szpinakiem Susan Feniger dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym garnku z sosem wymieszaj mleko kokosowe i 1/2 szklanki cukru. Wymieszać w liściach pandan i soli i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, utrzymując Pandan zanurzony w mleku, jak liście gotować i mięknąć. Gdy mleko dojdzie do wrzenia, zdejmij z ognia i pozostaw mieszaninę stromą przez 10 minut.
Usuń liście pandanu z mleka, wyciskając nadmiar płynu z liści do mleka. Odrzuć liście.
W średniej misce ze stali nierdzewnej ubić jajka, żółtka i pozostałą 1/2 szklanki cukru.
Ubij w mieszance mleka kokosowego, aby utworzyć bazę budyniową.
Umieść miskę ze stali nierdzewnej na średnim garnku z lekko gotującą się wodą. Delikatnie gotuj krem, stale mieszając gumową szpatułką, aż mieszanina zgęstnieje, 15 do 20 minut. Końcowa konsystencja powinna mieć gęstą konsystencję kremu (ślad szpatułki powinien pozostać na powierzchni kremu dłużej niż 10 sekund).
Natychmiast wyjąć z ognia i przecedzić do średniej miski ustawionej na większej misce z lodowatą wodą. Mieszać, aż krem ostygnie, następnie przykryć i przechowywać w lodówce do czasu potrzeby. To sprawia, że około 2 szklanki kokosowego dżemu, więcej niż jest to potrzebne do pozostałej części przepisu. Dżem będzie przechowywać przez 1 tydzień, w lodówce.
2 łyżki dżemu kokosowego rozprowadzić równomiernie na obu kromkach chleba od niepalonej strony. Następnie umieść warstwę ogolonego masła na dżemie.
Umieść jedną kromkę chleba na drugiej, aby utworzyć kanapkę.
Połowę kanapki, a następnie pokroić każdą połowę na trzecie, tworząc 6 parzystych klinów.
Aby ugotować jajko na miękko, dodaj jajko do wrzącej wody. Gotować przez 6 minut, usunąć i lód.
Na jajko wlać ciemny sos sojowy i skropić pieprzem.
Podawać jajko obok klinów kanapkowych.