Tilapia Pecan-Crusted
Tilapia z orzechami pekan może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 353 kalorie, 40g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na $3.45 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, filety z Lucjana, kliny cytrynowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać suchą bułkę tartą, można śledzić to danie główne z Bezglutenowe Bezmleczne Tarty Kokosowe jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 85%. Pekan Crusted Tilapia, Tilapia Pecan-Crusted, oraz Tilapia Pecan-Crusted są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Połącz pierwsze 5 składników w płytkim naczyniu.
Połączyć maślankę i ostry sos w średniej misce; mąkę umieścić w płytkim naczyniu. 1 filet w mące. Zanurzyć w mieszaninie maślanki; pogłębiać w mieszaninie bułki tartej. Powtórz procedurę z pozostałymi filetami, mieszaniną mąki, maślanki i bułki tartej.
Podgrzać 1 1/2 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj 2 filety; gotuj 3 minuty z każdej strony lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować podczas testowania widelcem. Powtórz procedurę z pozostałym olejem i filetami.
Podawać z cytrynowymi klinami.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku