Tilapia Duszona

Tilapia Duszona
Zaduszona Tilapia wymaga ok. 35 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.79 za porcję. Jedna porcja zawiera 493 kalorie, 63g białka, oraz 20 g tłuszczu. Jeśli masz cytryny, filety z tilapii, ser szwajcarski i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać cytryny można śledzić to danie główne z Blackberry Lemon Chess Pie z miodowym sosem Jumbleberry. Jak wygrałem Konkurs SF Food Wars-Pie or Die jako deser. 39 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Sprawdza się jako drogie danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 97%, to danie jest niesamowite. Tilapia Duszona, Filety Z Tilapii Duszone - 5 Punktów, oraz Tilapian w sosie grzybowym (Tilapian en Salsa de Champiñones) są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść filety rybne w szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 9x13 cali. Cytryny pokroić na pół i wycisnąć sok z filetów, obracając je do obtarcia dokładnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety RybneFilety Rybne
CytrynaCytryna
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
3
Posypać przyprawą do steków do smaku po obu stronach filetów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa Do StekówPrzyprawa Do Steków
4
Połóż plasterki szwajcarskiego sera na filetach, aby były przykryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser SzwajcarskiSer Szwajcarski
5
Umieścić plastry pomidora na ser.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomidoraPlastry Pomidora
SerSer
6
Na wierzch posypać suszone oregano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone OreganoSuszone Oregano
7
Piec przez 20 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące

Tilapię można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Mark West Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Mark West Pinot Grigio
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia86
Magazyn