Thermidor Homara

Thermidor Homara
Need a pescatariańskie danie główne? Homar Thermidor może być super przepis spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 567 kalorii, 19g białka, oraz 50 g tłuszczu każdy. Na 6,56 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka grzybów, musztardy, śmietany do bicia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać sherry można śledzić to danie główne z Babeczki Z Ciemnej Czekolady Fudge Merlot jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Thermidor Homara, Thermidor Homara, oraz Homar z masłem Thermidor dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić wodę do wrzenia w dużym holenderskim piekarniku; dodać ogony homara. Powrót do wrzenia; gotować 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony HomaraOgony Homara
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
2
Ogony wyjąć z wody szczypcami kuchennymi; spłukać pod zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
3
Drenaż.
4
Rozłóż ogony homara wzdłuż, pozostawiając przyczepione DNA muszli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony HomaraOgony Homara
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
5
Usunąć mięso i pokroić na kawałki wielkości kęsa. Odstaw mięso na bok. Dokładnie wypłukać muszle i pozostawić do wyschnięcia. Naciśnij muszle otwarte na płasko i umieść w naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 x 9 x 2 cale.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Roztopić masło w ciężkim rondlu na małym ogniu; dodać mąkę, mieszając, aż będzie gładka. Gotować 1 minutę, stale mieszając. Stopniowo dodawać śmietanę do ubijania; gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Stopniowo wymieszać 2 łyżki gorącej mieszaniny do żółtka; dodać do pozostałej gorącej mieszaniny, stale mieszając. Wymieszać z grzybami, szczypiorkiem, solą i musztardą. Gotować na małym ogniu 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
MusztardaMusztarda
SzczypiorekSzczypiorek
SólSól
żółtko Jajażółtko Jaja
8
Zdjąć z ognia; wymieszać z sherry i homarem.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
9
Posypać 1 łyżeczkę sera w każdej skorupce homara. Łyżka homara mieszaniny równomiernie do muszli.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
SerSer
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
10
Posypać pozostałym serem i papryką.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
SerSer
11
Piec w 375 przez 15 minut lub aż zbrązowieje.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Podawać natychmiast.

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Chablis i Chardonnay to świetny wybór dla homarów. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Simonnet-Febvre Chablis Les Preuses Grand Cru z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 85 dolarów za butelkę.
Simonnet-Febvre Chablis Les Preuses Grand Cru
Simonnet-Febvre Chablis Les Preuses Grand Cru
Na nosie występują aromaty kwiatowe, dymne i mineralne. Po postarzaniu pojawia się również kruchy aromat, a także nuty przypraw, pyłku i miodu. Finezja, delikatność i mineralność charakteryzują to wino. Początkowo jest delikatny w ustach, ale później staje się silniejszy, a następnie utrzymuje tę siłę.Pij z rybami i drobiem w białym sosie, skorupiakami i foie gras.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Magazyn